EjendomsWatch

Virksomheder søger juridisk bistand for at undgå at blive kartelstemplet

Den såkaldte vejstribesag, der i november blev afgjort i Højesteret, har fået virksomheder til at sikre sig med juridisk bistand for at få afklaret konsortiekonstruktioner og undgå at ende i en lignende konkurrencesag. Konsortium med tre entreprenører er én af dem.

Advokater fra DLA Piper har i kølvandet på vejstribesagen lavet et respondum for Pihlkonsortiet, som vil sikre kunder og udbydere af opgaver. | Foto: PR/DLA Piper

Højesterets afgørelse i den såkaldte vejstribesag har skabt usikkerhed og fået virksomheder til at søge juridisk afklaring hos advokater, skriver Børsen. Ifølge avisen har Pihl-konsortiet – der består af entreprenørvirksomhederne Pihl & Søn, LM Byg og M.J. Eriksson – fået advokater fra DLA Piper til lave et responsum for at berolige samarbejdspartnere.

"Når virksomheder ser sig nødsaget til at betale store advokatregninger for at gennemgå deres konstruktion, så er det jo et udtryk for, at den bedste vilje er til stede. Men det viser også, at der er opstået en absurd situation," siger Peter Stenholm, juridisk direktør i Dansk Byggeri, til Børsen.

Vejstribesagen blev afgjort i Højesteret i november og faldt ud til konkurrencemyndlighedernes fordel, efter at Sø- og Handelsretten ellers havde afgjort, at Eurostar Danmark A/S og GVCO A/S ikke overtrådte konkurrenceloven ved at byde på en vejmarkeringsopgave som konsortium, selvom de hver især kunne have budt på enkelte delaftaler. Men i Højesteret kom dommerne altså frem til, at det er i strid med konkurrenceloven, og at konsortier mellem konkurrenter skal behandles som karteller.

De to Accura-partnere, som førte sagen for den ene af konsortiedeltagerne, Eurostar Danmark, har i et indlæg på AdvokatWatch kaldt afgørelsen for "triste nyheder".

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie AdvokatWatch.)

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Olsson sejrer 1-0 på udebane over skeptisk vagthund

Trods advarsler fra bl.a. Finanstilsynet er det lykkedes AP Pension at indkassere en gevinst på sit samarbejde om finansiering med ejendomsudvikler Jens Schaumann. Med risikosky banker, der har tilsynets ånde i nakken, er det ikke underligt, at ejendomsdirektøren i AP Pension, Peter Olsson, har mod på mere af det samme.

Familiekontor køber over 10.000 kvm boligejendomme i København

Bilimportør-familie er i gang med at opbygge en ejendomsportefølje, fortæller adm. direktør, der netop har overtaget otte boligejendomme i København. "Hvis vi bliver introduceret for interessante ejendomme, så vil vi se på det. Også på den korte bane," siger han til EjendomsWatch.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier