EjendomsWatch

Byggebranchen skal kunne håndtere flere discipliner samtidig

Byggebranchen er for alvor ved at vågne op til en ny virkelighed. En virkelighed, der handler om at komme endnu tættere på kunderne gennem nedbrydning af faggrænser og samarbejde på tværs af hele værdikæden. Opkøb af arkitektfirmaer er en af vejene til at få denne vision realiseret.

Sweco og Årstiderne Arkitekter skal selv stå for udviklingen af ejendommen på Willemoesgade 15. | Foto: PR / Årstiderne Arkitekter

Trenden er tydelig. Integreret design bliver en stadig større konkurrenceparameter i den danske byggebranche. Derfor har Cowi tidligere købt arkitektfirmaet Arkitema Architects, Sweco har købt Årstiderne Arkitekter, og nu har Rambøll så købt Henning Larsen Architects.

Købssummen er ikke offentliggjort, men ifølge koncernchef Jens-Peter Saul skal fusionen være med til at skubbe Rambøll helt op i toppen af den internationale liga. Da nyheden blev bragt til torvs, udtalte han til Finans, at "det er en trend, men ingen har taget den lige så langt, som vi har. Andre har opkøbt arkitekter og så overladt dem til sig selv."

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Olsson sejrer 1-0 på udebane over skeptisk vagthund

Trods advarsler fra bl.a. Finanstilsynet er det lykkedes AP Pension at indkassere en gevinst på sit samarbejde om finansiering med ejendomsudvikler Jens Schaumann. Med risikosky banker, der har tilsynets ånde i nakken, er det ikke underligt, at ejendomsdirektøren i AP Pension, Peter Olsson, har mod på mere af det samme.

Familiekontor køber over 10.000 kvm boligejendomme i København

Bilimportør-familie er i gang med at opbygge en ejendomsportefølje, fortæller adm. direktør, der netop har overtaget otte boligejendomme i København. "Hvis vi bliver introduceret for interessante ejendomme, så vil vi se på det. Også på den korte bane," siger han til EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier