EjendomsWatch

To arkitektfirmaer skal tegne nye almene boliger for KAB

Boligadministratoren KAB har tildelt opgaven med de næste fire års nybyggeri til to arkitektfirmaer, der ifølge dem selv bidrager med vidt forskellige kompetencer.

Foto: PR

Den københavnske boligadministrator KAB, som har mere end 60.000 lejemål under sig, har udpeget arkitektfirmaerne Mangor & Nagel og We Architecture til forme KAB's nybyggerier de næste år.

Dermed udbygges et i forvejen langvarigt samarbejde om renoveringer, men at få tildelt rammeaftalen – hvis økonomiske størrelse ikke fremgår – er noget helt særligt, lyder det.

"I Danmark har vi har vi en helt fantastisk tradition for at bygge almene boliger, hvor det historisk set har været nogle af de bedste danske arkitekter, som har tegnet kvalitetsboliger for alle – uanset indkomst og social status. Og det forpligter! Som team vil vi være med til fortsat at bygge smukke kvalitetsboliger til almindelige mennesker med en almindelig indtægt og vi glæder os rigtig meget over at skulle gøre dette i samarbejde med boligorganisationer i KAB-fællesskabet," sigerr Bente Andersen, adm. direktør hos Mangor & Nagel, i en pressemeddelelse.

Ifølge firmaet giver samarbejdet mellem Mangor & Nagel, der har rødder tilbage til 1948, og We Architecture, stiftet i 2009, "sindssygt meget i den kreative proces," som det udtrykkes af kreativ chef Claus Smed Søndergaard.

Københavnsk boligforening bygger nyt for trecifret millionbeløb

FSB venter besparelser og bedre byggeri gennem ny milliardaftale

Mangor & Nagel hiver bundlinjen op med 60 pct. på ét år 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Olsson sejrer 1-0 på udebane over skeptisk vagthund

Trods advarsler fra bl.a. Finanstilsynet er det lykkedes AP Pension at indkassere en gevinst på sit samarbejde om finansiering med ejendomsudvikler Jens Schaumann. Med risikosky banker, der har tilsynets ånde i nakken, er det ikke underligt, at ejendomsdirektøren i AP Pension, Peter Olsson, har mod på mere af det samme.

Familiekontor køber over 10.000 kvm boligejendomme i København

Bilimportør-familie er i gang med at opbygge en ejendomsportefølje, fortæller adm. direktør, der netop har overtaget otte boligejendomme i København. "Hvis vi bliver introduceret for interessante ejendomme, så vil vi se på det. Også på den korte bane," siger han til EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier