EjendomsWatch

Hollandsk entreprenør vinder opgave i København til 448 millioner

BAM Danmark vandt over NCC i skolebyggeri i Ørestad, der er Københavns hidtil største. I september vandt selskabet også skolebyggeri på Sluseholmen. Direktør venter yderligere vækst også på andre typer byggeri, siger han til EjendomsWatch. (Rettet)

Arenakvarterets Skole i Ørestad, som den efter planen vil tage sig ud, når den er bygget færdig. Foto: PR-visualisering

(Artikel rettet 20. november med korrekte navne på prækvalificerede firmaer.)

Den hollandskeejede entreprenør BAM Danmark har vundet udbuddet om at opføre en firesporet folkeskole i Ørestad med tilhørende idrætshal og svømmehal, oplyser Københavns Kommune.

Opgaven udføres i samarbejde med Rubow Arkitekter, Nøhr & Sigsgaard Arkitekter og Rambøll.

"Vi er utroligt stolte over – i samarbejde med vores arkitekter og rådgivere – at kunne bidrage til den videre udvikling af Øresundsregionen med dette ikoniske skoleprojekt," udtaler Bo Svendsen, adm. direktør i BAM Danmark, i meddelelsen.

"Fællesskabet i tilbudsteamet gør, at vi kan fremvise et produkt, som har den rigtige pris, kvalitet, arkitektur og processer til at gennemføre byggeriet. Det er ikke BAM alene. Vi har været dygtige til at samle et team til de her projekter,” siger han i et uddybende interview med EjendomsWatch.

Samlet bevilling på 771 mio. kr.

BAM oplyser selv, at opgaven har en værdi af 448 mio. kr., mens den samlede anlægsbevilling ifølge kommunen udgør 771 mio. kr.

"Skolen er Københavns hidtil største skolebyggeri og er meget mere end blot en skole. Svømmehallen og idrætshallen inviterer københavnerne indenfor og vil myldre af liv – også efter skoledagen er slut. Jeg glæder mig meget til at give byen et nyt fællesrum for læring, sport og fritid," siger overborgmester Frank Jensen (S) i meddelelsen.

Adspurgt om BAM har nok mandskab og ressourcer til et så stort byggeri, svarer Bo Svendsen klart ”Ja,” og tilføjer:

”Vi er en vækstvirksomhed, så vi skal ud og have flere medarbejdere. Og vi ansætter hele tiden i takt med, at vi udvider forretningen.”

Også NCC var prækvalificeret til opgaven i Ørestad, mens BAM Danmark for nylig vandt en anden skoleopgave på Sluseholmen.

Her var tre andre teams også prækvalificeret til opgaven, men endte altså med at tabe: N.V. Besix med Rambøll og Big, MT Højgaard med Rubow Arkitekter og Nordic samt CG Jensen med VLA, Nord Architects og EKJ Rådgivende Ingeniører.

Del af forretningsplan

BAM har tidligere udført opgaver for DTU, Carlsberg Byen, mens man aktuelt er involveret i opgaver for Hofor og bydelen Nærheden i Høje-Taastrup.

Især har BAM vundet en del totalentrepriser på større skolebyggerier den seneste tid. Det forklarer Bo Svendsen med, at skoler sammen med kontorbyggerier og renovering er del af forretningsplanen i virksomheden.

”Vi vælger at byde på projekter, der har en vis størrelse og kompleksitet, hvor vi som virksomhed kan gøre en forskel. At det så er skoler, vi er blevet dygtige på, er tilfældigt. Det kunne lige så godt være kontorer, som også er en del af vores forretningsplan,” siger han.

Boliger er endnu ikke noget, BAM i Danmark har kastet sig over, men det kommer de højst sandsynligt til, mener Bo Svendsen.

BAM er ejet af hollandske Royal BAM Group med omkring 20.000 medarbejdere og en historie, der kan føres tilbage til 1869, hvor grunden blev lagt til virksomheden Bataafsche Aanneming Maatschappij, som i 1959 blev børsnoteret under navnet BAM Holding. Virksomhedens 125 år lange historie i 1994 gav ret til at bære titlen "Royal" foran firmanavnet.

(Artikel opdateret kl. 11.35 med kommentar fra BAM Danmark.)

Københavns Kommune finder hold til et ud af tre skolebyggerier i milliardklassen

Kommunerne vil investere milliarder i byggeri de næste fire år

Kontorbyggeri på Amagerværket til 90 mio. kr. går til BAM-selskab

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier