EjendomsWatch

Cowis sammenbragte familie skal rådgive på sygehusbyggeri

Rådgiverne Arkitema og Cowi, der nu er en del af samme koncern, er udpeget som totalrådgiver på ud- og ombygningen af Nykøbing F. Sygehus. Region Sjælland har afsat 659 mio. kr. til projektet.

Foto: PR / Region Sjælland

Arkitema Architects er blevet udpeget som totalrådgiver på udbygningen af Nykøbing F. Sygehus, som Region Sjælland over de kommende 10 år har afsat 659 mio. kr., oplyser den Cowi-ejede virksomhed torsdag.

Nykøbing F. Sygehus skal over de kommende år udvides i seks etaper, og det bliver et team bestående af Arkitema og Cowi, der skal stå for projektet.

"Projektet markerer sig også ved at være den første offentlige konkurrence, som Arkitema og Cowi har vundet i samarbejde efter Cowis opkøb af Arkitema," skriver Arkitema, som i november sidste år sagde ja til at blive overtaget af Cowi med virkning fra begyndelsen af i år.

Projektet indebærer nye senge- og behandlingsbygninger, mens store dele af de eksisterende hovedbygninger skal renoveres.

Det bliver Arkitema, der skal være totalrådgiver, mens Cowi skal være underrådgiver.

"Vi har haft et godt samarbejde med Arkitema på rigtig mange projekter i flere år, og vi har et indgående kendskab til hinanden. Men det, at vi nu kan gå ud og afgive tilbud på store projekter som en samlet enhed, er jeg sikker på også har været udslagsgivende i denne opgave. Vi har nogle stærke kompetencer, som regionen nu får adgang til, og hvor der samtidig ikke er nogle barrierer mellem arkitekten og ingeniøren," siger Ervin Nordahl Haukrogh, markedschef i Cowi, i meddelelsen.

Arkitema Architects er grundlagt i Aarhus i 1969 og betegner sig som Skandinaviens femtestørste og Danmarks største arkitektvirksomhed med over 550 medarbejdere fordelt på kontorer i København, Aarhus, Oslo, Stockholm og Malmö.

MT Højgaard vinder hospitalsprojekt i København

Presset boligmarked tvinger arkitekter ud i fyringsrunder

Anklage om opgavetyveri blandt arkitekter er ikke en enlig svale – branche er bekymret

Lundgaard & Tranberg føler sig snigløbet af konkurrent i milliardbyggeri: "Uhørt"

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier