EjendomsWatch

Presset boligmarked tvinger arkitekter ud i fyringsrunder

"Der er simpelthen mindre at lave," siger Arkitema-direktør til Børsen. Lundgaard & Tranberg har senest fyret efter at have mistet anden del af københavnsk byggeri til Arkitema.

Peter Berg, adm. direktør i Arkitema, der for nylig har fyret 25 arkitekter. | Foto: Lars Krabbe/Jyllands-Posten.

Arkitektfirmaerne begynder at kunne mærke presset på boligmarkedet og store firmaer som Arkitema, Schmidt Hammer Lassen, 3XN og Aart Architects har i den seneste tid været nødt til at gennemføre fyringsrunder.

Det skriver Børsen.

"Der er simpelthen mindre at lave, og vores branche er præget af en del usikkerhed. Der er ikke nogen, der ved, hvor kritisk det bliver på boligmarkedet, men det kommer til at finde et lavere niveau," siger Peter Berg, adm. direktør i Arkitema, til Børsen.

Arkitema har for nylig har fyret 25 arkitekter i Danmark og Sverige, svarende til syv procent af medarbejderne.

Peter Berg bliver bakket op af Torben Skovbjerg Larsen, adm. direktør for Aart Architects, og Kim Herforth Nielsen, grundlægger af arkitektfirmaet 3XN, skriver avisen.

Børsen skriver også, at arkitektfirmaet Lundgaard & Tranberg har set sig nødsaget til at fyre medarbejdere. De seneste fyringer skyldes dog ikke udviklingen på boligmarkedet, men at selskabet mistede et projekt, efter projektudvikleren KPC blev valgt som totalentreprenør på anden etape af Danicas Postgrunden i København og, som EjendomsWatch var først til at omtale, valgte at gå videre med Arkitema som arkitekt.

Lundgaard & Tranberg, som havde stået for tegningerne til det nye område, havde ellers forventet at skulle være med som arkitekt, til projektet står klar omkring 2024.

Det sagde direktøren til EjendomsWatch, som har talt med flere arkitektvirksomheder, der beskriver en udvikling hen mod, at mindre tegnestuer laver den dyre og tidskrævende første del med at udvikle byggeprojekter, hvorefter en større spiller kommer ind i billedet og løber med anden fase, hvor projektet skal realiseres.

Arkitekter frygter opgavetyveri vil ødelægge kvalitet og bygningskultur

Anklage om opgavetyveri blandt arkitekter er ikke en enlig svale – branche er bekymret

Lundgaard & Tranberg føler sig snigløbet af konkurrent i milliardbyggeri: "Uhørt"

Overkapacitet og salgsomkostninger lægger en dæmper på Arkitemas 2018-regnskab 

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier