EjendomsWatch

Sveriges æstetiske overhoved: "Vi er nødt til at lære af Danmark"

Sveriges første rigsarkitekt, Helene Bjarnegård, peger på Danmark som et foregangsland, når det kommer til at skabe god arkitektur.

Stockholm. | Foto: PR/Visit Stockholm/Jeppe Wikström

Det kan godt være, at storbyboerne i Danmark ikke altid er lige vilde med de bygninger, der popper op i byrummet, men det er den svenske rigsarkitekt.

Helena Bjarnegård er landets første rigsarkitekt, og hun ser Danmark som et forgangsland, når det kommer til arkitektur, skriver det svenske erhvervsmedie Fastighetsnytt.

"Danmark er virkelig en pioner inden for arkitektur. Dette skyldes ikke mindst, at danskerne bruger alle kompetencer i deres byggeprojekter," siger hun til mediet og tilføjer: "Vi er nødt til at lære af Danmark."

Hun mener, at danskerne historisk har været dygtige til at arbejde i teams og på den måde både få udnyttet bygherrens, arkitekternes, ingeniørernes og bogholdernes ekspertiser optimalt. I Sverige er byggeprocessen mere opdelt. Skal det bliver bedre, så er man nødt til at lære af naboerne, siger hun.

Odense-rådmand tror på nyt arkitektråd: "Vigtigt at vi kommer hele vejen rundt"

Stadsarkitekt: Jeg vil videreføre det DNA som ligger i at være Danmarks svar på Chicago

"Vi er blevet så grådige, at kreativiteten og skønheden er væk"

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Olsson sejrer 1-0 på udebane over skeptisk vagthund

Trods advarsler fra bl.a. Finanstilsynet er det lykkedes AP Pension at indkassere en gevinst på sit samarbejde om finansiering med ejendomsudvikler Jens Schaumann. Med risikosky banker, der har tilsynets ånde i nakken, er det ikke underligt, at ejendomsdirektøren i AP Pension, Peter Olsson, har mod på mere af det samme.

Familiekontor køber over 10.000 kvm boligejendomme i København

Bilimportør-familie er i gang med at opbygge en ejendomsportefølje, fortæller adm. direktør, der netop har overtaget otte boligejendomme i København. "Hvis vi bliver introduceret for interessante ejendomme, så vil vi se på det. Også på den korte bane," siger han til EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier