EjendomsWatch

Arkitekter skal konkurrere om nyt spir på Notre Dame

Inden for fem år skal Notre Dame ifølge præsidenten være genopbygget. Frankrigs premierminister har annonceret en international arkiktektkonkurrence om kirkens nye spir.

Frankrigs premierminister har annonceret en international arkiktektkonkurrence om nyt spir på Notre Dame. Foto: Ritzau Scanpix/Bertrand Guay.

Genopbygningen af brændte Notre Dame bliver til en international konkurrence. Det oplyser den franske premierminister, Edouard Philippe, ifølge nyhedsbureauet AP.

Premierministeren har annonceret en konkurrence for internationale arkitekter, der kan indsende bud på et nyt spir på Notre Dame-katedralen i Paris.

Det sker, efter at præsident Emmanuel Macron onsdag har afholdt et kabinetmøde om genopbygningen af den over 850 år gamle katedral, der blev opslugt af flammer mandag aften.

Konkurrence har til formål at "give Notre Dame et spir, som er tilpasset vor tids teknikker og udfordringer", siger Philippe ifølge AP.

Han oplyste samtidig, at myndighederne endnu ikke har estimeret, hvor meget genopbygningen kommer til at koste.

Indtil videre er det dog væltet ind med donationer fra flere kanter – heriblandt franske rigmænd. Onsdag formiddag nåede beløbet op på 995 millioner dollar (ca. 6,5 mia. kr.).

Det er endnu uvist, hvad der forårsagede branden, der først blev endeligt slukket tirsdag. Der formodes dog at være tale om et uheld i forbindelse med et renoveringsarbejde i den historiske katedral.

Emmanuel Macron har meddelt, at kirken vil blive genskabt inden for fem år.

"Vi vil genopbygge katedralen, så den bliver endnu smukkere, og det skal være gjort inden for fem år," sagde den franske præsident tirsdag aften i en tv-transmitteret tale.

Imens vil Notre Dame være lukket for offentligheden i fem til seks år. Det fortæller præst i katedralen Patrick Chauvet til AP.

Notre Dame er en af Frankrigs største turistattraktioner, der hvert år tiltrækker omkring 13 millioner besøgende fra hele verden. Det svarer til 30.000 mennesker om dagen.

C.F. Møller skal tegne domicil for Islands største bank

Big vinder skyskraber på 51 etager i Singapore

Danske arkitekter vinder byudviklingsopgave i Paris

SHL skal tegne nyt World Trade Center på havnefront i USA

Danske arkitekter vinder opgave på operahus i Paris

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier