EjendomsWatch

Entreprenør når rekordomsætning trods nedskivning på 145 mio. kr.

Nedskrivning koster underskud, men alligevel lander entreprenørvirksomheden Enemærke og Petersen rekordomsætning i 2018.

Der var vækst i byggefirmaet Enemærke og Petersen, selvom årsresultatet endte i minus.

Ifølge Enemærke & Petersens årsregnskab for 2018 nåede selskabet en omsætning på 2,3 mia. kr., hvor tallet forrige regnskabsår lå på 1,7 mia. kr. Det skriver Børsen.

2018 bød dog også på udfordringer, da MT-Højgaard-koncernen, som Enemærke og Petersen er en del af, blev ramt af den såkaldte MgO-vindpladesag, hvor vindplader måtte udskiftes, da de uventet sugede fugt.

MgO-sagen endte med at koste hele MTH Group næsten 500 mio. kr.

Omkring 145 mio. kr. af nedskrivningerne lå hos Enemærke og Petersen, der som konsekvens endte med et årsresultat før skat på minus 9,4 mio. kr. mod sidste års 72,1 mio. kr.

Hos Enemærke og Petersen er topchef Henrik Mielke stolt over, at selskabet har kunne klare MgO-nedskrivningen på et enkelt regnskabsår.

"Øget produktivitet i vores administration og produktion har været med til, at vi kunne løfte den ekstra omsætning og vækst uden at ansætte mange flere. Vi har strukket elastikken. Det kan du se på bundlinjen," siger Henrik Mielke til Børsen.

Entreprenørvirksomheden er netop blevet valgt af boligselskabet KAB til at være fast leverandør af byggeopgaver til en ventet værdi af 6 mia. kr. over en årrække.

KAB indgår partnerskab på op til 6 mia. kr.

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier