EjendomsWatch

Danske arkitekter udvikler 70.000 kvm ved Oslo

Et dansk artkitektfirma skal være med til at udvikle en bydel på 70.000 kvm syd for Oslo. Projektet kommer til at indeholde boliger, butikker og byrum.

Bydelen på 70.000 kvm skal ligge i byen Ski syd for Oslo. | Foto: Illustration: Aart Architects.

Den danske arkitektvirksomhed Aart Architects har vundet parallelopdraget om at udvikle en bydel på 70.000 kvm syd for Oslo. Det skriver Aart Architects i en pressemeddelelse.

Det er selskaberne Ski Sentrum Utvikling Stor-Oslo Eiendom, der står bag projektet, der skal bestå af boliger, butikker og byrum i Ski syd for Oslo.

"Vi er meget glade for at samarbejde med Aart om dette opdrag. Med deres erfaring fra byudviklingsprojekter i Danmark mener vi, at de tilfører noget nyt og spændende til udviklingen af den tætte by. Vi ønsker at udvikle gode 'bygulve' og gode destinationer, og Aart er den rette til at hjælpe os med dette," siger Mathis Grimstad, adm. direktør i Stor-Oslo Eiendom, i meddelelsen.

Aart Architects' vinderforslag indeholder en variation af butikker og boliger, der vil veksle i størrelse og give plads til både studerende, unge par og etablerede familier, fremgår det.

Anders Strange, partner i Aart Architects og daglig leder af virksomhedens Oslo-kontor, siger, at Ski rummer et stort udviklingspotentiale.

"Et potentiale, som vi forløser ved at tilføre en mangfoldighed af bygninger og byrum og samtidig skabe et tæt samspil med den omgivende by. Det hele med sigte på at gøre Ski attraktiv, ikke alene for sin nærhed til Oslo, men for de urbane muligheder, som byen selv tilbyder," siger han i meddelelsen og tilføjer:

"Tanken er at lede byens borgere og besøgende intuitivt ind i bydelen, så der skabes et summende liv på gadeplan. Et levende 'bygulv', som vi tilmed løfter op i højden i form af et grønt taglandskab."

Ski Sentrum Utvikling er bygherre på projektet, mens Stor-Oslo Eiendom er projektleder.

Danske Aart Architects har 150 ansatte fordelt på kontorer i Aarhus, København og Oslo. Arkitektvirksomheden er engageret i udviklingen af mere end 1 mio. kvm i Norden inden for bolig, kultur, uddannelse, erhverv, sundhed og byplanlægning.

I november blev Aart Architects kåret til en af Danmarks tre stærkeste vækstskabere ved EY Entrepreneur of the Year 2018.

Danske arkitekter skal tegne arktisk hovedstad i Norge

Rådhus-konkurrence giver arkitekter blod på tanden

Aart Architects henter markedschef hos udenlandsk rådgiver

Aart Architects opkøber norsk konkurrent

Udenlandske rådgiverfirmaer sværmer om danske tegnestuer 

Mere fra EjendomsWatch

Poul Erik Bech spår 20 pct. nedgang i salget af privatboliger næste år

Stigende grundskatter kan udløse "en deroute, der vil noget" i priserne, lyder det fra mæglerveteranen Poul Erik Bech i anledning af ny undersøgelse blandt investorer og lejere. Den viser, at 2022 vil byde på et markant fald i aktiviteten på privatboligmarkedet. Og en dark horse lurer i horisonten.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier