EjendomsWatch

Digitale værktøjer gør drift af ejendomme billigere og mere effektiv

Digitalisering kan både gøre driften af ejendomme nemmere og billigere med apps og robotter, viser en ny hvidbog.

Foto: PR.

Apps til rengøring og indberetning af fejl og mangler og robotstyrede plæneklippere er alle ting, som digitaliseringen har gjort til en del af den daglige drift af ejendomme.

Digitalisering kan både øge kvaliteten og give store besparelser gennem mere effektiv drift og intern service, viser en ny hvidbog fra Dansk Facilities Management Netværk (DFM Netværk) og Realdania.

"Digitale forrentingsprocesser vender op og ned på, hvad det vil sige at have de rigtige bygninger de rigtige steder. Digitaliseringen åbner også for nye forrentingsmodeller og partnerskaber mellem FM-leverandører og virksomheder. Når ansatte kan arbejde alle steder fra, så må vi nytænke begrebet "arbejdsplads", og samtidig ser vi, at digitalisering og robotter flytter fokus fra alene-arbejde til teams," siger Svend Bie, direktør i DFM Netværk, i en pressemeddelelse.

Sidste år bestilte Finansministeriet en analyse hos rådgiverkoncernen EY om ejendomsdriften i landets 98 kommuner og muligheden for effektiviseringer, fremgår det.

"EY-rapporten er blevet et vigtigt værktøj i kommunerne, som har en meget stor del af bygningsmassen her i landet. Vores hvidbog går skridtet videre og ser på, hvordan organisationer med ansvar for bygninger, udendørs arealer og intern service, både i private virksomheder og i det offentlige, kan høste fordele af digitaliseringen," siger Svend Bie.

Ny MT Højgaard-topchef går til kamp mod dårlige vaner: "Der er ikke noget quick fix"

Patrizia køber sig ind i proptech-firma – vil digitalisere ejendomme for 300 milliarder

KAB øjner milliongevinster gennem bedre indkøb og drift

Digitalisering og nye samarbejdsformer ændrer krav til erhvervslejemål

It-udgifterne stak af hos Domea.dk i 2017 

Mere fra EjendomsWatch

Her er de seneste tinglyste ejendomshandler

Lokal udviklers køb af Svendborg-ejendom optræder på dagens liste. Oversigten over de i alt to handler bringes i samarbejde med dataplatformen Resights og omfatter tinglyste ejendomshandler i Danmark på over 10 mio. kr.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier