EjendomsWatch

Ny portal skal få bygherrer til at bruge nyt aftalesystem

Det er vigtigt, at de professionelle bygherrer lærer byggeriets nye aftalesystem at kende, inden det går i luften ved årsskiftet. Sådan lyder det fra Bygherreforeningen, der derfor lancerer en portal med guidelines og værktøjer, som skal hjælpe medlemmerne på vej.

Foto: Ritzau Scanpix/Jan Dagø.

Bygherreforeningen skubber på for at få sine medlemmer til at bruge byggeriets nye aftalesystem, AB18, der træder i kraft i det nye år og skal forhindre uforudsete budgetoverskridelser.

Brancheorganisationen lancerer således en ny portal med guidelines og værktøjer, der skal hjælpe indkøbere af byggeri til at implementere det nye regelsæt, skriver Bygherreforeningen i en pressemeddelelse.

"Det er afgørende, at hele branchen lærer det nye system at kende, inden det går i luften ved årsskiftet. Særligt bør bygherrerne geare deres organisationer til at gribe udbuds- og byggeprocesserne anderledes an, så de får mulighed for at høste gevinsterne. Systemet stiller nemlig nye krav til styring af egne byggeprojekter i form af handle- og oplysningspligter", udtaler Henrik L. Bang, adm. direktør i Bygherreforeningen.

Byggeriets nye grundlæggende aftalevilkår, der er aftalt mellem byggeriets hovedorganisationer, ændrer på ansvarsfordelingerne i byggeprojekter og skaber ifølge foreningen incitamenter til bedre styring af de ekstraarbejder, som ofte medfører dyre forsinkelser og overskredne budgetter.

Ud over guidelines og værktøjer indeholder portalen også en hotline. Her sidder advokater hos Kammeradvokaten klar til at svare på spørgsmål, ligesom nøglemedarbejdere fra blandt andre Vejdirektoratet, Københavns Lufthavn samt Københavns Kommune og KAB deler ud af deres viden om aftalesystemet i en række videoer, fremgår det.

"Det er afgørende, at alle kommer godt i gang med implementeringen, og at man lærer af hinanden i processen. Der er ingen grund til, at alle hver især bruger ressourcer på at opfinde den dybe tallerken, eller at rådgivere og entreprenører skal bruge ekstra tid og kræfter på at forholde sig til forskellige måder at gøre tingene på. Det er vigtigt at følge intentionerne i det nye aftalesystem, foruden at det vil øge transaktionsomkostningerne unødigt, hvis alle implementerer forskelligt, og derfor arbejder vi hårdt på at formidle systemet til bygherrerne," lyder det fra Henrik L. Bang i meddelelsen.

Bygherreforeningen har udarbejdet portalen med støtte fra Realdania. Den lanceres fredag.

Rådgivere risikerer ekstraregninger som følge af nyt aftalesystem 

Bygherrer fravælger nye byggebetingelser 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Olsson sejrer 1-0 på udebane over skeptisk vagthund

Trods advarsler fra bl.a. Finanstilsynet er det lykkedes AP Pension at indkassere en gevinst på sit samarbejde om finansiering med ejendomsudvikler Jens Schaumann. Med risikosky banker, der har tilsynets ånde i nakken, er det ikke underligt, at ejendomsdirektøren i AP Pension, Peter Olsson, har mod på mere af det samme.

Familiekontor køber over 10.000 kvm boligejendomme i København

Bilimportør-familie er i gang med at opbygge en ejendomsportefølje, fortæller adm. direktør, der netop har overtaget otte boligejendomme i København. "Hvis vi bliver introduceret for interessante ejendomme, så vil vi se på det. Også på den korte bane," siger han til EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier