EjendomsWatch

Rambøll bliver rådgiver på byggeri i Finlands første højhuskvarter

Rambøll bliver rådgiver på opførelsen af ni højhuse i et nyt byområde i Helsinki, der bliver Finlands første højhuskvarter. Dermed forventer Rambøll at fordoble omsætningen inden for højhusbyggeri inden udgangen af 2020.

Projektet består blandt andet af ni trekantede højhuse på op til 180 meter. Foto: PR.

Ingeniørkoncernen Rambøll skal være rådgiver på opførelsen af ni højhuse med op til 200.000 kvm bolig- og erhvervsbyggeri i et nyt byområde i Helsinki og forventer at fordoble sin omsætning inden for højhusbyggeri globalt til over 100 mio. kr. inden udgangen af 2020.

Det skriver Rambøll i en pressemeddelelse.

Rambøll vandt The Helsinki High-Rise Competition, som var udbudt af den finske regering og Helsinki by, sammen med projektudvikleren YIT Construction, fremgår det. Projektforslaget hedder Trigoni og består blandt andet af ni trekantede højhuse, hvoraf det højeste bliver 180 meter.

"Trigoni bringer fremtidens højhusbyggeri til Finland. Rambøll har udviklet stærke specialistkompetencer på højhusbyggeri globalt gennem flere årtier og har en dokumenteret track record på store, udfordrende projekter," siger Juha Valtari, forretningschef for byggeri i Rambøll Finland, i meddelelsen.

Pasila Tower Area, hvor bygningerne skal opføres, bliver Finlands første højhuskvarter. Rambøll forventer, at projektet vil beskæftige omkring 100 medarbejdere over de kommende år, fremgår det.

Rambøll forventer, at det globale marked for højhusbyggeri vokser med 17 pct. årligt over de næste fire år.

Rapport dødsdømmer storstilet højhus-projekt i Københavns Nordhavn

Rambølls ordreindgang steg 17 procent i første halvår

Rambøll vinder trecifret millionkontrakt i København

Fra middelalderby til mini-Manhattan: Der er snart 50 højhuse i Aarhus

Forsiden lige nu

Ophævet kontrakt får Nordicom-topchef til at skyde tilbage mod Poul Erik Bech

Park Street Nordicom og Lea Ejendomspartner har ophævet samarbejdet og deler måske ikke længere opfattelse af, hvordan tilgangen til ejendomsadministration ser ud. Det siger Park Street Nordicoms topchef i en kommentar til EjendomsWatch efter torsdagens opsigtsvækkende opsigelse af aftalen om forvalte ejendomme for 2 mia. kr.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Uenighed prægede nyhedsstrømmen i den forløbne uge, hvor både Nordicom og Lea Ejendomspartner samt Jeudan og PWC sluttede samarbejdet. EjendomsWatch leverede rigtig og ikke kopi-journalistik i form af interviews med hovedpersonerne samt egne nyheder om opkøb i Hørsholm, et milliardprojekt og nyt hotel i København og en udbyder af ejendomsprojekter med nye målsætninger.

Ny hotelkæde indtager København og går efter mindst 1000 værelser

Hollandske Citizen M har netop slået dørene op for sit nyeste hotel i Dagmarhus ved Rådhuspladsen. Det er den hollandske hotelkædes første stop i Skandinavien – men ikke det sidste. Jagten på mursten må dog aldrig gå på kompromis med kædens brand, og derfor har hollænderne også helt specifikke krav til beliggenhed og bygningens anatomi. EjendomsWatch har mødt en af medstifterne i den ekspansive Citizen M-kædes nye gemakker midt i København.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier