EjendomsWatch

Rambøll bliver rådgiver på byggeri i Finlands første højhuskvarter

Rambøll bliver rådgiver på opførelsen af ni højhuse i et nyt byområde i Helsinki, der bliver Finlands første højhuskvarter. Dermed forventer Rambøll at fordoble omsætningen inden for højhusbyggeri inden udgangen af 2020.

Projektet består blandt andet af ni trekantede højhuse på op til 180 meter. Foto: PR.

Ingeniørkoncernen Rambøll skal være rådgiver på opførelsen af ni højhuse med op til 200.000 kvm bolig- og erhvervsbyggeri i et nyt byområde i Helsinki og forventer at fordoble sin omsætning inden for højhusbyggeri globalt til over 100 mio. kr. inden udgangen af 2020.

Det skriver Rambøll i en pressemeddelelse.

Rambøll vandt The Helsinki High-Rise Competition, som var udbudt af den finske regering og Helsinki by, sammen med projektudvikleren YIT Construction, fremgår det. Projektforslaget hedder Trigoni og består blandt andet af ni trekantede højhuse, hvoraf det højeste bliver 180 meter.

"Trigoni bringer fremtidens højhusbyggeri til Finland. Rambøll har udviklet stærke specialistkompetencer på højhusbyggeri globalt gennem flere årtier og har en dokumenteret track record på store, udfordrende projekter," siger Juha Valtari, forretningschef for byggeri i Rambøll Finland, i meddelelsen.

Pasila Tower Area, hvor bygningerne skal opføres, bliver Finlands første højhuskvarter. Rambøll forventer, at projektet vil beskæftige omkring 100 medarbejdere over de kommende år, fremgår det.

Rambøll forventer, at det globale marked for højhusbyggeri vokser med 17 pct. årligt over de næste fire år.

Rapport dødsdømmer storstilet højhus-projekt i Københavns Nordhavn

Rambølls ordreindgang steg 17 procent i første halvår

Rambøll vinder trecifret millionkontrakt i København

Fra middelalderby til mini-Manhattan: Der er snart 50 højhuse i Aarhus

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier