EjendomsWatch

MT Højgaard kan miste rollen som moderselskab for MTH Group

Når entreprenør-koncernen ved årsskiftet skal gå fra to til en ejer, sådan som det er forventet, er det ikke sikkert, at MT Højgaard skal være moderselskab, siger bestyrelsesformanden, Søren Bjerre-Nielsen.

MT Højgaard Groups bestyrelsesformand, Søren Bjerre-Nielsen. | Foto: Ritzau Scanpix/Kristian Linnemann

MT Højgaard Groups bestyrelsesformand, Søren Bjerre-Nielsen, lægger op til en degradering af MT Højgaard, der hidtil har været moderselskab, efter mange år med skuffende regnskabsresultater.

Det skriver Dagbladet Børsen.

Søren Bjerre-Nielsen mener ikke, at MT Højgaards rolle som moderselskab i koncernen har været hensigtsmæssig. Og han arbejder nu samtidig på en fusion af ejerselskaberne bag koncernen, Højgaard Holding og Monberg & Thorsen, således at MTH Group kan få en enstrenget ejerkreds.

"Der er ingen tvivl om, at moderselskabet giver de største problemer, mens vi har haft en fornuftig udvikling i resten af koncernen," siger Søren Bjerre-Nielsen til Børsen.

Hvis den nye struktur, som Søren Bjerre-Nielsen for nyligt fik godkendt af ejerne af Højgaard Holding og Monberg & Thorsen, bliver en realitet, kan det føre til, at MT Højgaard ikke længere bliver moderselskab. I stedet bliver selskabet til et søsterselskab til blandt andet Enemærke & Petersen og Lindpro, der ligeledes er en del af MTH Group.

Formanden forklarer, at MT Højgaard - på trods af dårlige regnskabstal - nok har klaret frisag, eftersom datterselskaberne i koncernen har opvejet for de dårlige resultater, men at der fremover vil komme en større synlighed og dermed et pres på performance.

Datterselskaberne under MT Højgaard er ikke imponerede over den nuværende struktur, og der har hos datterselskaberne ikke været specielt stor indflydelse på beslutningerne, der er blevet truffet i koncernledelsen, vurderer to tidligere MTH-ansatte på chefniveau, der ønsker at være anonyme, over for Børsen.

MT Højgaard-formand påtager sig ansvaret for katastrofekurs: "Det står jeg gerne på mål for"

MT Højgaard-formand venter ejerfusion fra nytår

Ny MT Højgaard-chef hentes i bestyrelsen

MT Højgaard-fyringen, der ikke kom som lyn fra en klar himmel

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier