EjendomsWatch

Deloitte: Hver fjerde modetøjsbutik er truet af konkurs

Mens fire ud af ti modetøjsbutikker har underskud, leverer 25 procent af dem så ringe et afkast, at de er konkurstruede, konkluderer ny analyse.

Foto: Mathilde Bech/Jyllands-Posten

Ejendomsudlejere, der har modetøjsbutikker som kunder, har stor risiko for pludselig at stå med tomme lokaler. Hver fjerde modetøjsbutik er således truet af konkurs, viser en ny analyse fra konsulenthuset Deloitte, skriver Børsen.

"Det er svært at vurdere, hvor mange af dem i det røde felt, der også vil gå konkurs, og detailselskaber med bedre soliditet og afkast kan selvfølgelig også gå ned. Men der vil i lang tid endnu være butikker, der må lukke. Der bliver bare ved," siger Morten Gade Steinmetz, partner i Deloitte, til avisen.

En lav egenkapital og ringe afkast giver problemer med at låne i banken og dermed ringere muligheder for at købe varer hjem, påpeger han.

Det er især presset af internethandel, der får mange fysiske butikker til at give op, og ifølge Morten Gade Steinmetz bør de grossister, der leverer tøj til butikkerne, tage et ansvar for at guide kunderne derhen.

John Brødbæk, der næstformand i Dansk Detail, medgiver over for Børsen, at detailbranchen er udfordret, men mener, at 25 procent konkurstruede nok er i den høje ende.

Luksusmærker indtager strøgejendom i København

Usikkerhed om københavnsk madmarkeds overlevelse

Danmark har langt flere butikker end officielle tal viser

Dansk modekæde varsler butikslukninger

Forsiden lige nu

Heimstaden vil selv stå for administrationen af sine danske ejendomme

Da Heimstaden opkøbte sin danske samarbejdspartner, NPM, sidste år, var det med henblik på at overtage administrationen af alle sine ejendomme i Danmark. Heimstadens danske direktør fortæller i et interview med EjendomsWatch, at det bliver en gradvis ændring. I alt ejer Heimstaden for over 12 mia. kr. herhjemme.

Tegnestue hyrer partner fra Schmidt Hammer Lassen

Et halvt år efter Trine Berthold blev udpeget som ny partner hos den danske arkitektvirksomhed Schmidt Hammer Lassen Architects (SHL), skifter hun over til en langt mindre konkurrent Loop Architects.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier