EjendomsWatch

Deloitte: Hver fjerde modetøjsbutik er truet af konkurs

Mens fire ud af ti modetøjsbutikker har underskud, leverer 25 procent af dem så ringe et afkast, at de er konkurstruede, konkluderer ny analyse.

Foto: Mathilde Bech/Jyllands-Posten

Ejendomsudlejere, der har modetøjsbutikker som kunder, har stor risiko for pludselig at stå med tomme lokaler. Hver fjerde modetøjsbutik er således truet af konkurs, viser en ny analyse fra konsulenthuset Deloitte, skriver Børsen.

"Det er svært at vurdere, hvor mange af dem i det røde felt, der også vil gå konkurs, og detailselskaber med bedre soliditet og afkast kan selvfølgelig også gå ned. Men der vil i lang tid endnu være butikker, der må lukke. Der bliver bare ved," siger Morten Gade Steinmetz, partner i Deloitte, til avisen.

En lav egenkapital og ringe afkast giver problemer med at låne i banken og dermed ringere muligheder for at købe varer hjem, påpeger han.

Det er især presset af internethandel, der får mange fysiske butikker til at give op, og ifølge Morten Gade Steinmetz bør de grossister, der leverer tøj til butikkerne, tage et ansvar for at guide kunderne derhen.

John Brødbæk, der næstformand i Dansk Detail, medgiver over for Børsen, at detailbranchen er udfordret, men mener, at 25 procent konkurstruede nok er i den høje ende.

Luksusmærker indtager strøgejendom i København

Usikkerhed om københavnsk madmarkeds overlevelse

Danmark har langt flere butikker end officielle tal viser

Dansk modekæde varsler butikslukninger 

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier