EjendomsWatch

Rådhus-konkurrence giver arkitekter blod på tanden

Der er dømt arkitektkamp om at få lov at slå stregerne til det nye rådhus i Høje-Taastrup til op mod 180 mio. kr. 22 hold har meldt sig på banen, og nu er fem valgt til at gå videre.

Luftfoto, hvor den gule cirkel markerer den grund i Høje Taastrup C, hvor det nye rådhus skal bygges. Foto: PR/Høje-Taastrup Kommune

22 arkitektteams har ansøgt om at være med i konkurrencen om at tegne Fremtidens Rådhus i byen Høje-Taastrup, som ligger i Storkøbenhavn.

Nu har kommunen valgt de fem hold, der skal gå videre og dermed give deres bud på, hvordan rådhuset skal se ud, skriver Høje-Taasstrup Kommune i en pressemeddelelse.

De fem deltagere i projektkonkurrencen er Cowi, Henning Larsen Architects, Schmidt Hammer Lassen Architects (SHL), Aart Architects og Cobe.

Rådhuset bliver et af de første byggerier i den nye bydel kaldet Høje-Taastrup C, som er placeret ved Høje-Taastrup Station og shoppingcentret City2, hvor der i de kommende år skal ske en "ambitiøs byudvikling", lyder det.

Budgettet for hele rådhusbyggeriet ligger på 170-180 mio. kr.

Arkitektkonkurrencen afholdes fra juli til november 2018, og det er i den periode, de fem hold skal give deres bud på rådhuset. Herefter vælger dommerne en vinder.

Første spadestik forventes at blive taget primo 2020 og indflytning skal ske ultimo 2021.

Danske arkitekter skal tegne nyt milliarddyrt norsk museum

Bjarke Ingels bliver chefarkitekt hos udbyder af kontorfællesskaber

Forsiden lige nu

Elevator-millionær sælger ud: "Jeg runder 75 næste gang"

12 sjællandske udlejningsejendomme bliver nu sendt på markedet af sønderjysk investor med mursten for et trecifret millionbeløb. Nødlidende ejendomme, hvor stumperne er blevet overtaget, har stille og roligt opbygget porteføljen, siger han til EjendomsWatch.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Konsolideringen blandt administratorer fortsatte i den forløbne uge, da Administrea og Salling Ejendomsadministration fik nye ejere hos 360 North og Newsec Datea. I København købte Aberdeen Standard 106 boliger af Pensam, mens entreprenørkoncern MT Højgaard måtte nedjustere efter tabt voldgift.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier