EjendomsWatch

Rådhus-konkurrence giver arkitekter blod på tanden

Der er dømt arkitektkamp om at få lov at slå stregerne til det nye rådhus i Høje-Taastrup til op mod 180 mio. kr. 22 hold har meldt sig på banen, og nu er fem valgt til at gå videre.

Luftfoto, hvor den gule cirkel markerer den grund i Høje Taastrup C, hvor det nye rådhus skal bygges. | Foto: PR/Høje-Taastrup Kommune

22 arkitektteams har ansøgt om at være med i konkurrencen om at tegne Fremtidens Rådhus i byen Høje-Taastrup, som ligger i Storkøbenhavn.

Nu har kommunen valgt de fem hold, der skal gå videre og dermed give deres bud på, hvordan rådhuset skal se ud, skriver Høje-Taasstrup Kommune i en pressemeddelelse.

De fem deltagere i projektkonkurrencen er Cowi, Henning Larsen Architects, Schmidt Hammer Lassen Architects (SHL), Aart Architects og Cobe.

Rådhuset bliver et af de første byggerier i den nye bydel kaldet Høje-Taastrup C, som er placeret ved Høje-Taastrup Station og shoppingcentret City2, hvor der i de kommende år skal ske en "ambitiøs byudvikling", lyder det.

Budgettet for hele rådhusbyggeriet ligger på 170-180 mio. kr.

Arkitektkonkurrencen afholdes fra juli til november 2018, og det er i den periode, de fem hold skal give deres bud på rådhuset. Herefter vælger dommerne en vinder.

Første spadestik forventes at blive taget primo 2020 og indflytning skal ske ultimo 2021.

Danske arkitekter skal tegne nyt milliarddyrt norsk museum

Bjarke Ingels bliver chefarkitekt hos udbyder af kontorfællesskaber

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Olsson sejrer 1-0 på udebane over skeptisk vagthund

Trods advarsler fra bl.a. Finanstilsynet er det lykkedes AP Pension at indkassere en gevinst på sit samarbejde om finansiering med ejendomsudvikler Jens Schaumann. Med risikosky banker, der har tilsynets ånde i nakken, er det ikke underligt, at ejendomsdirektøren i AP Pension, Peter Olsson, har mod på mere af det samme.

Familiekontor køber over 10.000 kvm boligejendomme i København

Bilimportør-familie er i gang med at opbygge en ejendomsportefølje, fortæller adm. direktør, der netop har overtaget otte boligejendomme i København. "Hvis vi bliver introduceret for interessante ejendomme, så vil vi se på det. Også på den korte bane," siger han til EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier