EjendomsWatch

Ny aftale skal bremse skattefri Airbnb-udlejning

Skatteministeren håber, at der nu kan indgås en aftale med Airbnb om indberetning til Skat. Nyt loft for udlejning af private boliger.

Foto: PR

Et flertal i Folketinget er enig om en ny udlejningsaftale.

Aftalen indfører et bundfradrag på 28.000 kr. per ejendom for korttidsudlejning af helårsboliger.

Dermed tager regeringen med opbakning fra Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og De Radikale det første skridt mod at sikre skattebetaling for udlejning via eksempelvis Airbnb.

"Vi får sikret, at deleøkonomien kan vokse, så danskerne kan dele deres bil, båd og bolig," siger skatteminister Karsten Lauritzen (V) om den nye politiske aftale.

"Det, vi har aftalt, er en ordentlig gulerod, hvis man indberetter. Og en ordentlig pisk, hvis man ikke indberetter," siger han.

"Grundlæggende handler det om at få deleøkonomi i bred forstand under kontrol. Vi prøver først med guleroden," siger Socialdemokratiets ordfører Peter Hummelgaard.

"Når vi har noget, der hedder bopælspligt, er meningen, at folk skal bo der. Man skal ikke være professionel udlejer, siger skatteminister Karsten Lauritzen om, at der fremover kommer et loft på 70 dage for udlejning af privat bolig.

"Det har været en vurdering ud fra, hvor stort et problem det er nu. Vi har lyttet meget til borgmestrene i Aarhus og København, der ønskede et loft på 60 dage," siger Peter Hummelgaard.

"Flere og flere mennesker baserer deres boligøkonomi på, at de kan udleje uhæmmet. Det er med til at presse priserne op," fortsætter han.

Ministeren håber, at portaler som Airbnb og Booking.com vil indgå en frivillig aftale om at indberette til skattevæsnet.

"De har sagt, modsat andre deleøkonomiske virksomheder, at de gerne vil betale skat. Det vil være meget kedeligt, hvis de ikke vil det," siger han.

900.000 gæster brugte Airbnb i Danmark sidste år

Erhvervsmægler spår fortsat vækst i hotelmarkedet i København

Airbnb overhaler hotellerne i Aarhus

Forsiden lige nu

Koncentons første ejendomsfrasalg gav et bragende højt afkast

Chancen for usædvanligt højt afkast blev skæbnesvanger for driftsejendom, der i stedet blev til salgsobjekt og sikrede 80 pct. i afkast til investorerne. Ny ejer er britisk fond, som melder sin entre på det danske ejendomsmarked. Koncentons direktør fortæller EjendomsWatch om processen bag salget.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Tysk kapitalforvalter købte boligblok i Valby, ejendomsmatador vil bygge ny bydel i Kolding, i Randers er der givet tilladelse til almene lejeboliger for 330 mio. kr. og en ejendomsinvestor fra Malta har sneget sig in dpå det danske marked. Det er bare et udpluk af historierne på EjendomsWatch i ugens løb.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier