EjendomsWatch

Ejendomspar i tvist med advokat over stråmandshandel

Advokatnævnet kritiserer advokat efter en handel, hvor ejendomspars selskab blev brugt som stråmandsselskab.

Advokat Anders M. Hansen. | Foto: De Danske Garderforeninger

Ægteparret Henning og Jeanette Borg, der står bag det børsnoterede ejendomsselskab Blue Vision, er kommet i slagsmål erhvervsadvokaten Anders M. Hansen, som Borg-parret mener har brudt aftalerne i en stråmandshandel.

Det skriver Børsen.

I 2014 aftalte Henning Borg og Anders M. Hansen, der har en fortid i advokatfirmaet Danders & More, at Anders M. Hansen kunne bruge Borg-familiens selskab Baltic Investment Group til at sløre et opkøb af et tyrkisk mineselskab for en anden klient hos Danders & More. Efter Borg-familiens opfattelse var den en del af aftalen, at de blot skulle agere stråmænd i få dage, hvorefter et selskab på Caymanøerne skulle være ejer.

Men Cayman-selskabet blev aldrig registreret som ejer og Anders M. Hansen fortsatte ifølge Børsen med at agere i Baltic Investment Groups navn uden Borg-familiens vidende, herunder i forhandlinger om et salg af mineselskabet for mere end 35 mio. kr.

Groft brud på god advokatskik

Advokatnævnet har i en kendelse slået fast, at Anders M. Hansen groft har brudt god advokatskik i sagen, og Jeanette Borg har også meldt advokaten til politiet, skriver Børsen.

Anders M. Hansen vil ikke stille op til interview med avisen, men kalder kendelsen en naturlig del af det at være advokat.

"Som advokat kan man, som alle andre, naturligvis i sin sagsbehandling foretage sig ting, tilsigtet eller utilsigtet, der efterfølgende vurderes uhensigtsmæssige," skriver Anders M. Hansen i en mail til Børsen.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie AdvokatWatch.)

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Olsson sejrer 1-0 på udebane over skeptisk vagthund

Trods advarsler fra bl.a. Finanstilsynet er det lykkedes AP Pension at indkassere en gevinst på sit samarbejde om finansiering med ejendomsudvikler Jens Schaumann. Med risikosky banker, der har tilsynets ånde i nakken, er det ikke underligt, at ejendomsdirektøren i AP Pension, Peter Olsson, har mod på mere af det samme.

Familiekontor køber over 10.000 kvm boligejendomme i København

Bilimportør-familie er i gang med at opbygge en ejendomsportefølje, fortæller adm. direktør, der netop har overtaget otte boligejendomme i København. "Hvis vi bliver introduceret for interessante ejendomme, så vil vi se på det. Også på den korte bane," siger han til EjendomsWatch.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier