Big vinder museumsprojekt i Norge

Designtegnestuen skal sammen med nordjyske Bladt Industries bygge en kombineret bro og kunsthal på tværs af Randselva-floden. Et stykke social infrastruktur, lyder det fra Big-stifter Bjarke Ingels.
Foto: PR-visualisering: Big
Foto: PR-visualisering: Big

Den danske tegnestue Big har i samarbejde med den nordjyske producent af stålkonstruktioner, Bladt Industries, vundet opgaven med at opføre en ny kunsthal for Kistefos-Museet i Norge, der med et frit spænd på 60 meter skal krydse Randselva-floden uden for Oslo og i sig selv udgøre et kunstværk.

"Kistefos-Museet er udtænkt som en bro i skulpturparken og er et eksempel på det, vi kalder social infrastruktur – en bygning, der både fungerer som en kulturel institution, en skulptur og et stykke infrastruktur, der skaber en forbindelse mellem de to flodbredder i parken," siger Bjarke Ingels, grundlægger af Big, i en pressemeddelese.

Det er Bladt Industries, der har vundet totalentreprisen på konstruktionen, der vejer 380 tons, hvortil kommer en arbejdsplatform, der består af 250 tons stål, oplyser Bladt.

"Vi har stor erfaring med teknisk avancerede bro- og infrastrukturprojekter, og selve stålkonstruktionen i kunsthallen er da også meget vanskelig at udføre på grund af det twist, som kunsthallen har på sin vej over elven. Sammen med det frie spænd på 60 meter gør det opgaven til en stor udfordring, som vi dog allerede er langt med at løse," siger Kim Bringsjord, chef for infrastuktur hos Bladt Industries, i meddelelsen.

Økonomien i projektet oplyses ikke.

Kistefos-Museet blev oprettet i 1996, og det blev indviet i forbindelse med den første kunstudstilling i 1999. Museet har en af Nordeuropas største skulpturparker, fremgår det.

Big vinder skyskraber på 51 etager i Singapore

C.F. Møller skal designe kontortårn i Oslo

Japanske arkitekter skal skabe liv på Papirøen

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også