EjendomsWatch

Medie: Metrobyggeri risikerer ekstraregning på trecifret millionbeløb

Selvom der er indgået et forlig til milliarder af kroner, er der fortsat risiko for, at den københavnske metro-cityring får en ekstraregning på op mod 845 mio. kr.

I 2015 faldt EKJ's omsætning. Faldet hænger ifølge topchefen Jørgen Nielsen sammen med, at aktiviteterne på Cityringen på metroen, som EKJ er rådgiver på, er droslet ned i 2014 og starten 2015 i takt med, at projektet nærmer sig en form for afslutning. | Foto: Liv Høybye/Polfoto

En uenighed om en milliardregning har forsinket metrobyggeriet af Københavns metro-cityring. Siden er der indgået en forligsaftale mellem hovedentreprenøren Copenhagen Metro Team (CMT) og Metroselskabet.

Alligevel kan ejerne af metroen, Københavns og Frederiksberg kommuner samt staten, risikere en ekstraregning på et trecifret millionbeløb, skriver Berlingske.

En redegørelse til Folketingets Transportudvalg viser, at Metroselskabet som en del af forliget forudså, at der kunne komme krav fra entreprenøren, som kan føre til en "potentiel fremtidig merudgift på ca. 545-845 mio. kroner," skriver Berlingske, som videre skriver, at kun en mindre del af beløbet endnu er afklaret ifølge redegørelsen.

Metroselskabets tekniske direktør, Erik Skotting, siger til avisen, at bestyrelsen i Metroselskabet og ejerne er blevet forelagt oplysningerne, inden forliget blev indgået og peger på, at der er tale om et skøn, som ikke direkte siger noget, om hvad sagerne mellem parterne om ekstraomkostningerne kan ende med.

Strid om milliarder forsinker metrobyggeri i København

Bygherre strammer klausuler i metro-kontrakter 

Mere fra EjendomsWatch

Verdensomspændende hotelbrand finder vej til Odense

Som led i en samarbejdsaftale med en af verdens største hotelvirksomheder bliver Dolce by Wyndham-brandet lagt ned over Comwell H.C. Andersen Odense, der dermed følger i kølvandet på søsterhotellerne i København og Aarhus. Aftalen kan ifølge koncernchef lokke "endnu flere internationale turister til Odense og Fyn."

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier