EjendomsWatch

Investorer overser gevinst i ældre ejendomme

Gennemgribende moderniseringer af lejemål er vejen til højere huslejeindtægter, lyder rationalet hos mange ejendomsinvestorer. Men faktisk er der gode muligheder for også at gennemføre en istandsættelse, selvom lejer bliver boende, påpeger advokater fra Bech-Bruun.

Foto: PR

Gamle lejligheder, der i årevis ikke er blevet moderniseret, rummer store potentielle ekstra lejeindtægter for ejendomsbesiddere. Mange udlejere vælger at vente med den store renovering til lejemålet opsiges, men faktisk er der gode muligheder for at indhøste de ekstra indtægter langt tidligere.

Det påpeger Bech-Bruun-advokaterne Henrik Westermann og Babak Eftekhari i en klumme, som EjendomsWatch bringer mandag.

"Udlejer kan vælge at foretage den gennemgribende forbedring, mens lejer bor i lejligheden. I det tilfælde vil lejen ikke med det samme stige til det lejedes værdi, men udlejer vil i første omgang få en såkaldt almindelig forbedringsforhøjelse," skriver de i klummen, hvori de anerkender, at en række formelle krav skal være opfyldt, herunder krav om erstatningsbolig.

Den må dog godt størrelsesmæssigt afvige fra lejers nuværende lejlighed, hvis den blot har et værelse mere end antallet af husstandsmedlemmer, hvilket især giver fleksibilitet, hvis lejligheden kun har én beboer, påpeger advokaterne.

Hele klummen kan læses via dette link.

Mere fra EjendomsWatch

Her er de seneste tinglyste ejendomshandler

Salget af erhvervsejendom i Gentofte er blandt de største på dagens liste med 20 handler. Listen bringes i samarbejde med dataplatformen Resights og omfatter seneste tinglyste ejendomshandler i Danmark på over 10 mio. kr.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier