EjendomsWatch

Forsvarsministeriet rykker ind i Hafnia-ejendom

Også Værnfælles Forsvarskommando flytter ind i ejendom ved Holmens Kanal, som var hovedsæde for forsikringsselskabet Hafnia. Trods omfattende sikkerhedskrav er det lykkedes Bygningstyrelsen at holde ombygningen under de budgetterede 100 mio. kr.

Dronning Margrethe indviede den nyrenoverede ejendom Holmens Kanal 9, som skal huse Forsvarsministeriet og Værnfælles Forsvarskommando. | Foto: PR

Dronning Margrethe lagde vejen forbi og indviede Holmens Kanal 9, hvor Bygningsstyrelsen har færdiggjort renoveringen af kontorejendommen. Siden foråret 2016 er den bevaringsværdige ejendom blevet istandsat og udstyret med de sikkerhedsforanstaltninger, som de nye brugere, Forsvarsministeriet og Værnfælles Forsvarskommando, kræver.

Ejendommen på Holmens Kanal 9 og rundt om hjørnet til Holbergsgade 3 består af tre bygninger, der er opført i årene fra 1912 til 1938 som hovedsæde for forsikringsselskabet Hafnia, der i 1992 gik konkurs. Ejendommen er samlet på ca. 11.000 kvm fordelt på seks etager samt en kælder.

"Samarbejdet mellem alle parter inklusive Forsvarsministeriet og Værnfælles Forsvarskommando samt på byggepladsen har været meget velfungerende. Det har bl.a. betydet en effektiv og smidig byggeproces, samt at byggeriet er blevet billigere end budgettet på ca. 100 mio.kr.," skriver Bygningsstyrelsen.

Projektet er gennemført som en hovedentreprise, hvor i alt 23 fagentrepriser har været engageret til at gennemføre den omfattende renovering og ombygning. Bygningsstyrelsen har været bygherre, Børthy & Schriver har været byggeledere, mens Berthelsen og Scheving Arkitekter har været totalrådgiver.

Foto: PR
Foto: PR

Direktør i Bygningsstyrelsen fyret

NCC vinder renoveringsopgave hos staten

Tysk investor køber sin første strøgejendom i København

Mere fra EjendomsWatch

Casa og KPC har fået nyt fælles navn

Som led i sammenlægningen af de to tyskejede entreprenørvirksomheder Casa og KPC har det fælles selskab nu fået nyt navn. Direktør glæder sig over for EjendomsWath over, at man nu kommer op i en størrelse, hvor ”vi spiller i toppen af superligaen.”

Briefing uge 39: Et skib i høj sø

Som en god illustration af tidernes ugunst har Roof Management afværget en truende konkurs. Spørgsmålet er, hvordan sundhedstilstanden hos andre udbydere af ejendomsprojekter ser ud. Ugens overflyvning er klar.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier