EjendomsWatch

Forsvarsministeriet rykker ind i Hafnia-ejendom

Også Værnfælles Forsvarskommando flytter ind i ejendom ved Holmens Kanal, som var hovedsæde for forsikringsselskabet Hafnia. Trods omfattende sikkerhedskrav er det lykkedes Bygningstyrelsen at holde ombygningen under de budgetterede 100 mio. kr.

Dronning Margrethe indviede den nyrenoverede ejendom Holmens Kanal 9, som skal huse Forsvarsministeriet og Værnfælles Forsvarskommando.

Dronning Margrethe lagde vejen forbi og indviede Holmens Kanal 9, hvor Bygningsstyrelsen har færdiggjort renoveringen af kontorejendommen. Siden foråret 2016 er den bevaringsværdige ejendom blevet istandsat og udstyret med de sikkerhedsforanstaltninger, som de nye brugere, Forsvarsministeriet og Værnfælles Forsvarskommando, kræver.

Ejendommen på Holmens Kanal 9 og rundt om hjørnet til Holbergsgade 3 består af tre bygninger, der er opført i årene fra 1912 til 1938 som hovedsæde for forsikringsselskabet Hafnia, der i 1992 gik konkurs. Ejendommen er samlet på ca. 11.000 kvm fordelt på seks etager samt en kælder.

"Samarbejdet mellem alle parter inklusive Forsvarsministeriet og Værnfælles Forsvarskommando samt på byggepladsen har været meget velfungerende. Det har bl.a. betydet en effektiv og smidig byggeproces, samt at byggeriet er blevet billigere end budgettet på ca. 100 mio.kr.," skriver Bygningsstyrelsen.

Projektet er gennemført som en hovedentreprise, hvor i alt 23 fagentrepriser har været engageret til at gennemføre den omfattende renovering og ombygning. Bygningsstyrelsen har været bygherre, Børthy & Schriver har været byggeledere, mens Berthelsen og Scheving Arkitekter har været totalrådgiver.

Direktør i Bygningsstyrelsen fyret

NCC vinder renoveringsopgave hos staten

Tysk investor køber sin første strøgejendom i København

Forsiden lige nu

KPMG-topchef køber investeringsejendom til rekordpris og gør lejere nervøse

Den øverste chef i revisionsselskabet KPMG i Danmark er ved siden af sit job også ejendomsinvestor. Med en ny tocifret millioninvestering i en nødlidende ejendom i København frygter lejerne at blive kastebold mellem kortsigtede spekulanter. KPMG-direktør lover dog over for EjendomsWatch at overholde gældende lovgivning.

Et flertal af danskere går ind for blandede byområder

Hverken høje eller lave indkomstgrupper skal klumpe sig sammen, lyder det fra statsministeren – og også fra en overvægt af danskere, viser en rundspørge. Resultatet glæder den almene boligsektor, der har gode erfaringer med blandet byggeri, og som også flere og flere private udviklere går i partnerskab med.

Gangsted-Rasmussen henter ny ejendomspartner

Familievirksomheden Gangsted-Rasmussen har hentet en ny ejendomspartner hos konkurrent. Rekrutteringen kommer efter, at Christian Gangsted-Rasmussen sidste år valgte at sige farvel til en række tidligere partnere og videreføre virksomheden i nye rammer.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier