EjendomsWatch

Rådgivere

Advokat sår tvivl om visdommen i billigere boliger

Billige boliger efterspørges ikke i særlig høj grad i den brede befolkning, da prisen kun er én blandt mange parametre for boligsøgende, påpeger advokat hos Bech-Bruun. Han mener, at politikerne kunne se på udbuddet, hvis man ønsker priserne ned.

Arkitekt: Byen går rabundus, når det er 23-årige ejendomsmæglere, der bestemmer

FOLKEMØDE: Det er Home og Danbolig, som bestemmer, hvordan boligbyggeriet i de danske byer kommer til at se ud, lød det fra partner i arkitektfirmaet Henning Larsen i en af Folkemødets debatter. Her diskuterede branchen, om bygherrerne har glemt skønheden i jagten på afkast. Jens Kramer Mikkelsen er enig i, at der bygges for ensartet.

Realdania-direktør: Vi vil støtte nyt FN-byggeri i Danmark med en halv milliard

FOLKEMØDE: Der mangler kun de sidste 300 mio. kr. ud af de samlede ca. 1,6 mia. kr., det vil koste at finansiere det storstilede FN-museum, UN Live, der har været på tegnebrættet i København i flere år. Realdanias direktør tror på, at resten af pengene kommer i år, siger han til EjendomsWatch. Stor interesse fra danske fonde og virksomheder giver ham håb.

Staten rykker ind i kontortårne i Ørestad

Copenhagen Towers, der var reserveret til EU's lægemiddelagentur, ser ud til at blive hjemsted for statslig styrelse med 700 medarbejdere efter, at staten ikke har kunnet blive enig med udlejer på Østerbro i København.

Aarsleff-kontrakt på Femern-tunnel forlænges med et år

For en merpris af 45 mio. kr. har Femern A/S forlænget tre af de fire anlægskontrakter på byggeriet af Femern-tunnelen med et år. Det skal give ekstra tid til tysk myndighedsbehandling. Minister langer ud mod mediet Finans for at have stillet en milliardregning i udsigt.

Fynsk advokathus forudser flere fusioner

En fusion med Advokatfirmaet Henning Moritzen, der styrker ejendomsområdet, bliver formentligt ikke den sidste for fynske Focus Advokater. Både geografisk og inden for specialer er det nærliggende at udvide, lyder det fra ledende partner Jesper Hauschildt.

Bygherrer har betalt millioner for meget i gebyrer for byggesager

Københavns Kommune har sidste år opkrævet 11 pct. for meget i gebyrer for at behandle byggesager, svarende til 7,5 mio. kr. Alligevel får de berørte virksomheder ikke umiddelbart pengene retur, da det ifølge kommunen er administrativt dyrt. Helt urimeligt, mener Dansk Byggeri. Konservativ gruppeformand mener, at problemet rækker flere år tilbage, og at større beløb skal tilbagebetales. (Opdateret.)

Hoffmann igangsætter rekordordre i Ørestad

Efter flere års tilløb opføres 65.000 kvm kontorbygning på Kay Fiskers Plads af entreprenørkoncernen Hoffmann på vegne af den norske pensionskasse KLP. Der er ingen lejeaftaler på plads til byggeriet, som oprindelig var tænkt som et muligt hovedsæde for Nykredit eller et andet finanshus.

Byggebranchen står ved en teknologisk skillevej

De store aktører i byggebranchen har for længst investeret massivt i ny teknologi og rider komfortabelt på toppen af Build 4.0-bølgen. Men set over en bred kam hinker man håbløst efter investeringslysten i andre brancher, og det er især de små og mellemstore virksomheder, der sover i timen, lyder det.

Veteranen Poul Erik Bech: "Sindssygt fokus på de få, store transaktioner"

Efter 40 år i ejendomsbranchen er vækstappetitten intakt hos 69-årige Poul Erik Bech. Danmarkskortet har plads til et endnu større EDC Erhverv Poul Erik Bech, som også rækker ud efter flere store transaktioner. Men det afgørende er nu stadig at have en stabil kerneforretning, siger han i et interview med EjendomsWatch, hvor han overlader det til de højere magter at bestemme, hvornår han stopper.

Nordea Ejendomme retter blikket mod projektudvikling

2017 har været et fint år for en af landets helt store ejendomsinvestorer, og Nordeas ejendomsdirektør, Palle Gyldenløve, tror på, at 2018 bliver endnu et godt år. Han afviser at kommentere på medieforlydender om, at banken vil frasælge sin ejendomsadministration.

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier