EjendomsWatch

Rådgivere

Tegnestue hyrer partner fra Schmidt Hammer Lassen

Et halvt år efter Trine Berthold blev udpeget som ny partner hos den danske arkitektvirksomhed Schmidt Hammer Lassen Architects (SHL), skifter hun over til en langt mindre konkurrent Loop Architects.

Skanska nedskriver efter tab på byggeopgaver

Byggeforretningen på det amerikanske marked har trukket ned i Skanskas driftsresultat, og det får nu entreprenørkoncernen til at nedskrive med 900 mio. svenske kr. I Norden og Europa er byggeforretningen også faldet i værdi sammenlignet med samme periode sidste år.

Investorer glæder sig over udsigten til lavere skat på mursten

Organisationer og ejendomsinvestorer glæder sig over, at otte kommuner sænker dækningsafgiften. Ros til Vejle, Aarhus og Odense - og ris til København. Og så lægger en af landets største investorer vægt på, om politikerne får gummiarm, når der skal bygges.

Kommuner tidobler sænkning af skat på mursten

Mens personskatterne samlet set stiger, viser kommunernes budgetter for 2019, at de tilsammen barberer næsten ti gange så meget af den særlige dækningsafgift som ved budgetterne for et år siden. Særligt tre kommuner beskærer den lokale skat på erhvervsejendomme.

NCC præsenterer milliardminus og lukker flere afdelinger

Entreprenøren NCC nedskriver udviklingsejendomme for knap 1,6 mia. svenske kr. i tredje kvartal. Den negative udvikling betyder, at der skal gennemføres en turnaround i Norge og lukkes flere forretningsområder, lyder det fra direktøren.

Heimstaden ekspanderer til Nederlandene

Den norskejede storinvestor, der for nylig indtog Tyskland, gør nu debut på det hollandske marked med købet af en boligejendom med 131 lejligheder og til en pris af 170 mio. kr. Det sker med hjælp fra dansk mægler.

It-millionærer går ind på ejendomsmarkedet med trecifret millionopkøb i Odense

"Det er nok en af årets største handler," siger Per Svehag, adm. direktør i Dangroup Invest til EjendomsWatch. Den fynske investor har købt en odenseansk ejendomsportefølje på 14.000 kvm af lokale investorer med advokat i spidsen. Købet sker gennem en nyoprettet fond på 500 mio. kr. Flere fonde kan være på vej, lyder det.

Fremover kan bygninger måske reparere sig selv

Et gennembrud i forskningsverdenen kan betyde, at huse og bygninger lige som planter vil optage kulstof for at reparere sig selv. Forskerne bag det nye materiale kalder opdagelsen "et helt nyt koncept inden for materialevidenskaben."

Ejendomsadvokat tager en tur mere for Njord

PROFILEN: Frederik Pelch Barfod er tilbage i advokatfirmaet Njord efter et par år uden for huset. Han troede oprindeligt, han skulle være chef i centraladministrationen, men i advokatbranchen har han fundet sin rette hylde.

Manden bag ejendomsbørs: Det danske marked minder mig om Afrika

Det har krævet teflon på følelserne at få mæglerfirmaet Truemarketvalue på benene. Selskabets direktør har efter to års jagt landet endnu en stor, dansk erhvervskunde. Den tidligere Mærsk-mand med erfaring fra Afrika retter nu sigtet mod det tyske marked, hvor moderne "proptech" har en fremtid, fortæller han til EjendomsWatch.

25 byer ville gerne kalde sig Danmarks bedste handelsby – Vejle vandt

Vejle har vundet titlen som Danmarks bedste handelsby i en konkurrence udskrevet af ICP Denmark. 25 byer deltog i konkurrencen, hvoraf Fyn kun havde ét by med og landets tre største byer heller ikke er regnet med. De tror nok, de vil blive udelukket på forhånd, siger ICP-direktør til EjendomsWatch.

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier