EjendomsWatch

Svenske banker holder igen med byggelån

Udviklingen kommer efter fem år med stigende udlån til byggeri. Det drejer sig især om udlån til boligprojekter, lyder det i analyse.

De svenske storbanker er blevet mere restriktive med lån til nye byggeprojekter.

Det skriver Dagens Industri.

Mellem 2013 og 2017 steg bankernes udlån til nybyggerier med 13 pct., hvilket får kreditvurderingsbureauet Moody's til at konkludere, at de svenske banker er blevet mere påpasselige med lån til sektoren.

Moody's skriver i en analyse, at de svenske banker er blevet mere restriktive og selektive, når det kommer til udlån til kommercielle byggeprojekter af boliger.

En af grundene er, ifølge Dagens Industri, at bankerne allerede har høj eksponering mod sektoren, og at kapitalkravene er steget over tid.

I sin rapport konkluderer Moody's, at bankerne er uvillige til at øge sin eksponering fra det allerede høje niveau.

Bankernes udlån til kommercielle byggeprojekter står for 17 pct. af de fire største svenske bankers totale indenlandske udlån.

Bankfinansieringen gjaldt i juni 2017 for 48 pct. af byggeprojekters samlede låntagning, skriver Dagens Industri.

Tilsyn: Banker har ikke godt nok styr på risiko på ejendomme

Finanstilsynet: Banker sløser med udlån til ejendomsprojekter

Administrator knopskyder med låne- og kreditadministration

Forsiden lige nu

KPMG-topchef køber investeringsejendom til rekordpris og gør lejere nervøse

Den øverste chef i revisionsselskabet KPMG i Danmark er ved siden af sit job også ejendomsinvestor. Med en ny tocifret millioninvestering i en nødlidende ejendom i København frygter lejerne at blive kastebold mellem kortsigtede spekulanter. KPMG-direktør lover dog over for EjendomsWatch at overholde gældende lovgivning.

Et flertal af danskere går ind for blandede byområder

Hverken høje eller lave indkomstgrupper skal klumpe sig sammen, lyder det fra statsministeren – og også fra en overvægt af danskere, viser en rundspørge. Resultatet glæder den almene boligsektor, der har gode erfaringer med blandet byggeri, og som også flere og flere private udviklere går i partnerskab med.

Gangsted-Rasmussen henter ny ejendomspartner

Familievirksomheden Gangsted-Rasmussen har hentet en ny ejendomspartner hos konkurrent. Rekrutteringen kommer efter, at Christian Gangsted-Rasmussen sidste år valgte at sige farvel til en række tidligere partnere og videreføre virksomheden i nye rammer.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier