EjendomsWatch

Svenske banker holder igen med byggelån

Udviklingen kommer efter fem år med stigende udlån til byggeri. Det drejer sig især om udlån til boligprojekter, lyder det i analyse.

Foto: Ritzau Scanpix.

De svenske storbanker er blevet mere restriktive med lån til nye byggeprojekter.

Det skriver Dagens Industri.

Mellem 2013 og 2017 steg bankernes udlån til nybyggerier med 13 pct., hvilket får kreditvurderingsbureauet Moody's til at konkludere, at de svenske banker er blevet mere påpasselige med lån til sektoren.

Moody's skriver i en analyse, at de svenske banker er blevet mere restriktive og selektive, når det kommer til udlån til kommercielle byggeprojekter af boliger.

En af grundene er, ifølge Dagens Industri, at bankerne allerede har høj eksponering mod sektoren, og at kapitalkravene er steget over tid.

I sin rapport konkluderer Moody's, at bankerne er uvillige til at øge sin eksponering fra det allerede høje niveau.

Bankernes udlån til kommercielle byggeprojekter står for 17 pct. af de fire største svenske bankers totale indenlandske udlån.

Bankfinansieringen gjaldt i juni 2017 for 48 pct. af byggeprojekters samlede låntagning, skriver Dagens Industri.

Tilsyn: Banker har ikke godt nok styr på risiko på ejendomme

Finanstilsynet: Banker sløser med udlån til ejendomsprojekter

Administrator knopskyder med låne- og kreditadministration

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 32: Hvad er god service?

Branchen for ejendomsservice viste igen, at dens store akilleshæl er indtjeningen, mens resten af Danmark diskuterede, om udlejere har ret til at hæve huslejen, når inflationen stiger. Ugens overflyvning af de største historier på EjendomsWatch er klar.

Klumme: Forkast ny lov om andelsboliger

Den nuværende vilkårlighed i valuarvurderinger af andelsboliger vil fortsætte, hvis regeringens forslag om at ændre andelsboligloven, bliver til virkelighed, lyder det fra valuar Lars Wismann i denne klumme.

Jury på plads til Årets Ejendomsvirksomhed

EJENDOM2022: Erfarne navne fra ejendomsbranchen skal finde de bedst kvalificerede bud på vinderne af tre nye branchepriser, som uddeles på topmødet Ejendom2022 til november. Først skal EjendomsWatchs læsere og andre interesserede dog indstillle mulige kandidater.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier