EjendomsWatch

Sjælsø og Balder lancerer nyt koncept for seniorboliger

Sammen med sin svenske medejer jagter projektudvikleren Sjælsø Management grunde på Sjælland, der kan rumme en ny type fællesskabsboliger for de over 55-årige. I Sverige er der gennemført 20 lignende projekter.

Foto: PR

Et nyt boligkoncept, der på en og samme gang skaber fællesskab, et mildt klima året rundt og adgang til egen bolig, ser nu dagens lys i Danmark.

Det er projektudvikleren Sjælsø Management, som sammen med sin svenske medejer, ejendomsselskabet Balder, lancerer konceptet Bovieran, hvis navn er en sammentrækning af "Bo ved Rivieraen", oplyser parterne.

Det gennemgående princip er egne lejligheder på 79-105 kvm i tilknytning til en overdækket vinterhave, hvor temperaturen aldrig kommer under 10 grader. Her er der fælles aktiviteter og eksotiske planter, der skal skabe et harmonisk miljø, hvor man kan slappe af med en god bog og omgås naboerne, fremgår det.

"I vinterhaven får par såvel som enlige mulighed for at indgå i et fællesskab med forøget livskvalitet til følge. Der opleves større tryghed og fællesskab, og en højere livskvalitet med gode naboer tæt på vil animere beboerne til at blive i eget hjem længere, før der er behov for plejehjemsplads," hedder det i en meddelelse.

I første omgang går det nyetablerede selskab Bovieran efter kommuner på Sjælland for at få kortlagt mulighederne, hvor en grund på 8000-10.000 kvm er optimalt, fremgår det.

Det nye selskab er ejet med 40 pct. af Sjælsø Management og med 60 pct. af Balder, som har en ejendomsportefølje til en værdi af 89 mia. svenske kroner (knap 70 mia. kr.).

Direktør i selskabet er Lars Jacobsen, der ligeledes er projektudvikleringsdirektør i Sjælsø Management.

Sjælsø-ejer vil udstede ny kapital for 6,3 mia. kr.

Topchefen fra Sjælsø er klar til nye sats efter konkurs

Sjælsø-topchef: 2017 bliver bedre end flot 

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier