EjendomsWatch

Banedanmark bygger stort domicil i Ringsted

Kontorejendom med plads til omkring 350 medarbejdere skal skyde op ved Ringsted Station. Processen mod at finde de virksomheder, der skal udforme projektet, er skudt i gang.

Foto: Cowi/Geodatastyrelsen

Bygningsstyrelsen har sat skub i planerne om et domicilbyggeri til Banedanmark på op til seks etager med plads til omkring 350 medarbejdere og 170 parkeringspladser tæt ved Ringsted Station. Det skriver Dagbladet Ringsted.

Det drejer sig om området ved hjørnet af Næstvedvej og Godsbanevej i Ringsted, som Banedanmark allerede ejer. Her er der plads til en bygning med et grundareal på 9200 kvm med en maksimumshøjde på 30 meter.

I udbudsmaterialet fremgår det blandt andet, at "bebyggelsen bør fremtræde markant og karakterfuld i forhold til det samlede byområde. Arkitekturen bør tage afsæt i jernbanens æstetik — for eksempel det industrielle udtryk og de traditionelle, gedigne jernbanebygninger."

Banedanmarks nye bygning skal huse virksomhedens tekniske afdeling og den omfattende kursusvirksomhed, der omfatter omkring 6000 kursister på årsplan. Fristen for at søge om at blive prækvalificeret til det omfattende byggeri er 25. august.

Staten skal finde lokaler til 270 ansatte i Ringsted

Arkitekter vinder rammeaftale til en værdi af 150 mio. kr.

Ringsted vil huse Sjællands største nye erhvervsområde

Mere fra EjendomsWatch

Klumme: Fair eller forkastelige huslejestigninger?

Lejerne har haft fordel af, at deres disponible indkomst er steget mere end nettoprisindekset hvert år fra 2016-2021. I år er fordelen så forsvundet. Men er det rimeligt med en ad hoc-suspendering af kontraktvilkårene, spørger rådgivere fra Colliers i denne klumme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier