EjendomsWatch

Bundlinjen er stadig rød hos Arkil trods dansk løft af toplinjen

Entreprenørkoncernen Arkil løftede i årest første kvartal omsætningen med 11,5 pct., men der er stadig tab på bundlinjen.

Foto: PR

Røde tal præger stadig Arkil Holdings resultatopgørelse for første kvartal, men entreprenørkoncernen er trods alt kommet noget bedre igennem vinterkvartalet, end det var tilfældet for et år siden.

Resultatet af primær drift (EBIT) landede på minus 32 mio. kr., hvor selskabet for et år siden noterede et driftsunderskud på 67,5 mio. kr. For et år siden var posten tynget af nedskrivninger på problemramte projekter med 13,6 mio. kr.

Driftsunderskuddet blev til baggrund af en omsætning, der steg med 11,5 pct. til 518,3 mio. kr. fra 464,9 mio. kr.

"Første kvartal er begunstiget af et mildt vejrlig, som særligt i Danmark har betydet en højere aktivitet og indtjening. Det bidrager til den i forvejen forbedrede resultatudvikling, der er en følge af den fokuserede indsats på kerneaktiviteterne på tværs af forretningsområder," siger administrerende direktør Jesper Arkil i forbindelse med regnskabet.

Det er de danske aktiviteter, der har drevet omsætningen op, fortæller Arkil.

"I udlandet er aktivitet og indtjening på niveau med det ventede. Det er endnu for tidligt på året til at drage konklusioner for helåret, men faldet i statslige investeringer i infrastruktur forventes fortsat at presse aktiviteten, og der er i Tyskland desuden visse tegn på, at asfaltaktiviteten stagnerer," lyder det fra direktøren.

Overskuddet før skat blev på minus 32,7 mio. kr. i første kvartal 2017 mod et minus på 67,5 mio. kr. et år forinden.

Arkil er dermed godt på vej til at realisere den stigning i resultaterne for 2017, som selskabet bebudede ved årsregnskabet for 2016.

"Alt i alt dog en rigtig god start på året, som underbygger de udmeldte forventninger om at levere en markant forbedring af indtjening og resultat i forhold til tidligere år," siger Jesper Arkil.

Arkil Holding fastholder forventningerne til 2017 om en omsætning i niveauet 3 mia. kr. samt et resultat før skat på 60-90 mio. kr.

Efter tre nedjusteringer venter Arkil fremgang i år

Arkil og Aarsleff blandt bejlerne til nyt motorvejsbyggeri

Arkil-topchef: Der er lidt klumper i strømmen

Arkil må atter engang nedjustere 

Mere fra EjendomsWatch

Kampen om at vinde branchens hæder spidser til

EJENDOM2022: Både ejendomsselskaber, udviklere og digitale aktører kæmper om at vinde en af de tre prestigefyldte branchepriser på topmødet Ejendom2022 til november. Se nogle af forslagene til prisvindere her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier