EjendomsWatch

Parcelhusbygger venter fremgang i 2017 efter rekordår i år

2016 bød på det højeste antal nye enfamiliehuse siden finanskrisen. Men ifølge Eurodan-huse vil næste år sætte ny rekord. Væksten vil gå fra storbyerne til de lidt mindre byer, lyder spådommen.

Thomas Dahl, adm. direktør i Eurodan-huse. | Foto: PR

Med omkring 4000 nybyggede enfamiliehuse blev 2016 det travleste siden finanskrisen. Nybyggeriet har især været koncentreret om København, Aarhus og Aalborg.

"Den gode udvikling, forventer vi, fortsætter i 2017 formentlig med en vækst på 3-400 huse til knap 4500. Det er immervæk 80 glade familier om ugen, der får nøglerne til deres nye hus. En vigtig forudsætning for byggeriet i 2017 er tryghed. Det var godt, Folketingets partier satte ejendomsskatten i bero. Dertil er renten fortsat historisk lav, og byggeomkostningerne er lave," siger Thomas Dahl, adm. direktør i Eurodan-huse, i en pressemeddelelse.

Han forudser, at nybyggeriet i 2017 bliver spredt mere jævnt over landet.

"Vi ser, at udviklingen og væksten i nye parcelhuse spreder sig til alle de store og mellemstore byer, mens det flader ud i Københavnsområdet. Skal væksten fortsætte, skal kommunerne i gang med at udstykke nye byggegrunde. Mange steder i landet er byggegrunde nærmest udsolgt. Kommuner, der ønsker udvikling og vil tiltrække børnefamilier, skal i gang. Hurtigt," lyder det fra Thomas Dahl.

Han konstaterer, at huskøberne har taget konceptet til sig med at vente med at betale for deres nye hus, indtil det er nøglefærdigt. Den ide bliver nu forfinet yderligere:

"Det nye i 2017, som blandt andre Eurodan-huse har indført, er at tage dette koncept et skridt videre med en total løsning. Vi dækker alle omkostninger til grund, hus mm. og tager os af alt papirarbejdet, så familien ikke skal finansiere noget, og heller ikke skal i gang med el, vand, gas, miljøforhold, teknisk forvaltning mv. Alt besvær og al risiko er husfirmaets, lige indtil den dag huset er færdigt. Der er ingen udbetaling," lyder salgstalen fra Eurodan-huse, som konstaterer, at også banker og advokater er meget tilfredse med denne type totalløsning.

Husbygger gennem 40 år afværger konkurs i sidste sekund

Typehusfirmaer leger bank i kampen om de private husbyggere

Typehusfirmaer mangler byggegrunde

Mere fra EjendomsWatch

Schweiz-investor i nyt opkøb – rådgiver på trapperne med 1 mia. kr. yderligere

Swiss Life med knap 650 mia. kr. i ejendomme har med hjælp fra Kristensen Properties købt op i Aarhus for over 100 mio. kr. Kent Hoeg Sørensen, adm. direktør i selskabets danske brohoved, er igang med at lægge sidste hånd på fire køb mere. ”Swiss Life er ikke færdige i Danmark. De kan genkende en god investering,” siger han.

Østjysk vækstkommune går på investorjagt

I Hornslet, 20 km nord for Aarhus, søger Syddjurs Kommune nu ”en ambitiøs partner”, der udover at gøre byen større, også skal gøre den bedre. Projektleder håber på interesse fra både udviklere og pensionskasser.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier