EjendomsWatch

NCC skal bygge nyt Novozymes-flagskib

Entreprenørselskabet har fået til opgave at bygge den danske enzymproducents nye forskningscenter i Lyngby-Taarbæk.

Foto: Novozymes/ PR

Selvom man hverken kan kalde mursten for kloge eller innovative, så er det netop en ordre på den kaliber af bygninger, NCC netop er blevet tildelt.

De svenske entreprenører skal bygge første fase af Novozymes store center for forskning og forretningsudvikling i Lyngby-Taarbæk, en plan, den danske enzymproducent offentliggjorde juni sidste år. Nu er NCC altså blevet valgt som entreprenør til 40.200 kvm på den i alt 140.000 kvm store grund.

Ordren har en værdi af 662 mio. danske kr.

"Hos NCC er vi meget glade for at spille en rolle i Novozymes' visioner om at bygge et nyt og spændende innovationscampus. De fysiske rammer er afgørende for at give medarbejderne mulighed for at være kreative," udtaler byggedirektør i Danmark, Palle Rasmussen, i en meddelelse.

Byggeriet går i gang i slutningen af oktober, og centeret skal efter planen stå færdigt i hen mod fjerde kvartal 2018.

NCCs arbejde skal blandt andet dække laboratorier og kontorer. Byggeriet af det nye campus kommer til at inkludere fire bygninger i mellem to og tre etagers højde. Bygningerne skal forbindes med korridorgange "for at fremme tværfagligt samarbejde," som det hedder i meddelelsen.

Med i projektet er arkitektvirksomheden Vilhelm Lauritsen, GHB skal fungere som landskabsarkitekter, og Ramböll er udnævnt som rådgivere.

Omkring 800 medarbejdere skal have sin daglige gang  i forskningscenteret.

Carlsberg Byen sender næste etape på markedet

Nyt gigantisk erhvervsområde på vej i Kalundborg

Cubo Arkitekter holder niveauet fra 2015

Danske entreprenørgiganter haler ind på deres europæiske konkurrenter 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 47: Den svære afsked

Udskiftning i ledelseslaget hører til livets gang i den danske ejendomsbranche, men som vi så eksempler på i den forgange uge, kan det gøres mere eller mindre elegant. Samtidig gjorde nogle af de helt store aktører sig gældende, og den største af dem alle truede ligefrem med at vende Danmark ryggen.

Aftale med ny statslig superfond betyder fuldt hus hos pensionsinvestor i Nordhavn

AP Ejendomme og Danmarks Eksport- og Investeringsfond indgår lejeaftale til et trecifret millionbeløb, der gør den nye offentlige fællesfond til ankerlejer i det knap 17.000 kvm store Orienthuset, som står klar i Nordhavn til marts. Adm. direktør hos AP Ejendomme Peter Olsson beretter om markant lejerinteresse fra både ind- og udland.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier