EjendomsWatch

NCC skal bygge nyt Novozymes-flagskib

Entreprenørselskabet har fået til opgave at bygge den danske enzymproducents nye forskningscenter i Lyngby-Taarbæk.

Foto: Novozymes/ PR

Selvom man hverken kan kalde mursten for kloge eller innovative, så er det netop en ordre på den kaliber af bygninger, NCC netop er blevet tildelt.

De svenske entreprenører skal bygge første fase af Novozymes store center for forskning og forretningsudvikling i Lyngby-Taarbæk, en plan, den danske enzymproducent offentliggjorde juni sidste år. Nu er NCC altså blevet valgt som entreprenør til 40.200 kvm på den i alt 140.000 kvm store grund.

Ordren har en værdi af 662 mio. danske kr.

"Hos NCC er vi meget glade for at spille en rolle i Novozymes' visioner om at bygge et nyt og spændende innovationscampus. De fysiske rammer er afgørende for at give medarbejderne mulighed for at være kreative," udtaler byggedirektør i Danmark, Palle Rasmussen, i en meddelelse.

Byggeriet går i gang i slutningen af oktober, og centeret skal efter planen stå færdigt i hen mod fjerde kvartal 2018.

NCCs arbejde skal blandt andet dække laboratorier og kontorer. Byggeriet af det nye campus kommer til at inkludere fire bygninger i mellem to og tre etagers højde. Bygningerne skal forbindes med korridorgange "for at fremme tværfagligt samarbejde," som det hedder i meddelelsen.

Med i projektet er arkitektvirksomheden Vilhelm Lauritsen, GHB skal fungere som landskabsarkitekter, og Ramböll er udnævnt som rådgivere.

Omkring 800 medarbejdere skal have sin daglige gang  i forskningscenteret.

Carlsberg Byen sender næste etape på markedet

Nyt gigantisk erhvervsområde på vej i Kalundborg

Cubo Arkitekter holder niveauet fra 2015

Danske entreprenørgiganter haler ind på deres europæiske konkurrenter 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 2: Over grænsen

Udenlandske investormilliarder tilflyder i højere grad end nogensinde før det danske ejendomsmarked, hvilket skaber grobund og et lukrativt marked for lokale aktører, der ønsker at give en hjælpende hånd.

Arkitektchef fratræder "efter gensidig aftale"

Erik Arkitekter i Viborg har ved årsskiftet sagt farvel til sin adm. direktør, der også har været partner. Forretningsudvikling kræver et blik for nuancerne hos hver kunde, uddyber virksomheden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier