Delebiler skal styrke infrastrukturen i Ørestad

Et nyt pilotprojekt fra udviklingsselskabet By & Havn og samkørselsportalen Gomore skal sikre bedre infrastruktur i den københavnske bydel Ørestad. 
Foto: PR
Foto: PR

En ny satsning på samkørsel og privat biludlejning skal styrke infrastrukturen i Ørestad i København.

Det er i hvert fald planen med det nye pilotprojekt af det offentligt ejede udviklingsselskab By & Havn og samkørselsportalen GoMore, skriver By & Havn i sit nyhedsbrev.

De to parter har indgået en aftale om aktiviteter i parkeringshusene Robert Jacobsen og Edvard Thomsen, der skal være baser for den private biludlejning og opsamlingssteder for samkørslen.

"I Ørestads parkeringsfaciliteter udnytter vi pladsen optimalt, når en p-plads kan bruges til erhverv om dagen og til beboerparkering uden for arbejdstid. På den måde passer Gomores koncept om samkørsel og privat biludlejning som fod i hose i Ørestad som Københavns grønne bydel," udtaler Jens Kramer Mikkelsen, adm. direktør i By & Havn, i nyhedsbrevet.

Teknik- og miljøborgmester i København, Morten Kabell (EL), ser med spænding på projektet.

"Kollektiv transport og cykling er de vigtigste, de mest pladsbesparende og de mest populære transportformer i København, og det er derfor også dem, vi vælger at prioritere. Her er Ørestads beboere heldigvis godt dækket ind. Der kan dog være situationer, hvor en bil er nødvendig, og her kan jeg kun bakke op om delebiler, så vi ikke får flere biler til byen end højst nødvendigt. Derfor er jeg glad for, at By & Havn nu også underbygger delebilsordninger i Ørestad," udtaler Morten Kabell.

By & Havn sætter skub i sidste etape af Ørestad

Københavns bykonge kæmper for en havnetunnel

Jens Kramer: Boligmarkedet nærmer sig en top

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også