EjendomsWatch

Boligkvarter i Aarhus får en hård fødsel

Allerede inden det psykiatriske hospital i forstaden Risskov er fraflyttet, møder lokalplanerne for et nyt boligkvarter i og omkring ejendommene kritik.

Det psykiatriske hospital i Risskov skal omdannes til boliger og området omkring til et nyt boligkvarter. | Foto: Annelene Petersen/Jyllands-Posten/Arkiv

Det starter dårligt for omdannelsen af det psykiatrisk hospital i Risskov ved Aarhus, hvor kommunen vil skabe et nyt boligkvarter. Magistraten i Aarhus havde dårligt nået at behandle et nyt lokalplanforslag for Bindesbøll-byen, som projektet kaldes, før de første protester indløb. Det skriver JP Aarhus.

"Vi er dybt utilfredse med, at man påtænker at bygge så højt og tæt i et af byens smukkeste områder med park og skov. Fire- og femetagers højde er meget i et område, som er præget af en- og toetagers byggeri. Derudover frygter vi trafikproblemer med 2000-3000 ekstra biler," siger Kamilla Gumede, der sammen med op mod 500 husstande fra samtlige veje i området i samlet flok har sendt en skarp protestskrivelse til samtlige byrådsmedlemmer.

Gert Bjerregaard (V), medlem af teknisk udvalg i Aarhus Kommune, støtter op om kritikken og kalder byggeprojektet for "en mur mod de nærmeste naboer". Teknisk rådmand Kristian Würtz (S) påpeger, at der er justeret i højden i forhold til det oprindelige projekt, der blev sendt i offentlig høring i første omgang.

Ambitionen med Bindesbøll-byggeriet er op til 1200 boliger, der skal bygges, når Psykiatrisk Hospital flytter til en anden Aarhus-forstad, Skejby, i 2019. I lokalplansforslaget lægges der op til, at boligforeningen AAB kan indrette 190 almene boliger. Derudover bliver der bygget etagehuse og rækkehuse og mulighed for at indrette en ny daginstitution samt i nogen grad at etablere butikker og caféer i de historiske bygninger i og omkring det nuværende psykiatriske hospital.

Byggerier strider mod højhuspolitik i Aarhus

Aarhus går fra stor by til storby 

Mere fra EjendomsWatch

Casa og KPC har fået nyt fælles navn

Som led i sammenlægningen af de to tyskejede entreprenørvirksomheder Casa og KPC har det fælles selskab nu fået nyt navn. Direktør glæder sig over for EjendomsWath over, at man nu kommer op i en størrelse, hvor ”vi spiller i toppen af superligaen.”

Briefing uge 39: Et skib i høj sø

Som en god illustration af tidernes ugunst har Roof Management afværget en truende konkurs. Spørgsmålet er, hvordan sundhedstilstanden hos andre udbydere af ejendomsprojekter ser ud. Ugens overflyvning er klar.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier