Boligkvarter i Aarhus får en hård fødsel

Allerede inden det psykiatriske hospital i forstaden Risskov er fraflyttet, møder lokalplanerne for et nyt boligkvarter i og omkring ejendommene kritik.
Det psykiatriske hospital i Risskov skal omdannes til boliger og området omkring til et nyt boligkvarter. | Foto: Annelene Petersen/Jyllands-Posten/Arkiv
Det psykiatriske hospital i Risskov skal omdannes til boliger og området omkring til et nyt boligkvarter. | Foto: Annelene Petersen/Jyllands-Posten/Arkiv

Det starter dårligt for omdannelsen af det psykiatrisk hospital i Risskov ved Aarhus, hvor kommunen vil skabe et nyt boligkvarter. Magistraten i Aarhus havde dårligt nået at behandle et nyt lokalplanforslag for Bindesbøll-byen, som projektet kaldes, før de første protester indløb. Det skriver JP Aarhus.

"Vi er dybt utilfredse med, at man påtænker at bygge så højt og tæt i et af byens smukkeste områder med park og skov. Fire- og femetagers højde er meget i et område, som er præget af en- og toetagers byggeri. Derudover frygter vi trafikproblemer med 2000-3000 ekstra biler," siger Kamilla Gumede, der sammen med op mod 500 husstande fra samtlige veje i området i samlet flok har sendt en skarp protestskrivelse til samtlige byrådsmedlemmer.

Gert Bjerregaard (V), medlem af teknisk udvalg i Aarhus Kommune, støtter op om kritikken og kalder byggeprojektet for "en mur mod de nærmeste naboer". Teknisk rådmand Kristian Würtz (S) påpeger, at der er justeret i højden i forhold til det oprindelige projekt, der blev sendt i offentlig høring i første omgang.

Ambitionen med Bindesbøll-byggeriet er op til 1200 boliger, der skal bygges, når Psykiatrisk Hospital flytter til en anden Aarhus-forstad, Skejby, i 2019. I lokalplansforslaget lægges der op til, at boligforeningen AAB kan indrette 190 almene boliger. Derudover bliver der bygget etagehuse og rækkehuse og mulighed for at indrette en ny daginstitution samt i nogen grad at etablere butikker og caféer i de historiske bygninger i og omkring det nuværende psykiatriske hospital.

Byggerier strider mod højhuspolitik i Aarhus

Aarhus går fra stor by til storby 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også