EjendomsWatch

Kapitalfond overtager aktiemajoriteten i ejendomsudvikler

Grundlæggerne fortsætter som ledelse i selskabet, der omsatte for over 1 mia. kr. i 2015.

Casas ledelse. Fra venstre finansdirektør Per Hansen, adm. direktør Michael Mortensen og driftsdirektør Peter Rosengreen. | Foto: PR

Kapitalfonden Catacap har købt 60 procent af udviklings- og entreprenørselskab Casa fra Horsens og indgået partnerskab med de hidtidige ejere af selskabet. Det skriver Casa og Catacap i en fælles pressemeddelelse.

"Casa har en unik forretningsmodel, hvor de fungerer som byggestyrer og totalentreprenør, mens byggeriet er fuldt outsourcet. Det betyder, at de løbende kan tilpasse sig markedet, fordi de hurtige kan skalere op og ned. Casa skiller sig desuden ud ved, at de selv udvikler byggeprojekter over hele landet sammen med investorer fra ind- og udland," siger Vilhelm Hahn-Petersen, partner i Catacap, i pressemeddelelsen.

Casa udvikler, opfører og renoverer bolig-, kontor- og erhvervsejendomme samt butikscentre og offentlige byggerier. I 2015 nåede selskabet en omsætning på 1,1, mia. kr. og et resultat før skat på 86 mio. kr.

Bygherre for ny bydel i Horsens: Investorer er velkomne

"Vi er vokset rigtig meget og rigtig hurtigt de seneste par år og er i øjeblikket primært begrænsede at at kunne skalere Casa hurtigt nok op til at håndtere antallet af opgaver. Derfor er vi glade for at have fundet en partner, der kan hjælpe os med at videreudvikle forretning, så vi fortsat kan vokse og levere kvalitetsprojekter til kunder og investorer," siger Michael Mortensen, adm. direktør, bestyrelsesformand og grundlægger af Casa, til pressemeddelelsen.

Michael Mortensen fortsætter i ledelsen som adm. direktør, sammen med finansdirektør Per Hansen og driftsdirektør Peter Rosengreen. De kommende måneder vil de sammen med Catacap nedsætte en ny bestyrelse.

Det er den sjette investering for den tre år gamle kapitalfond Catacap, som har fokus på mindre og mellemstore virksomheder med højt vækst- og udviklingspotentiale.

Casa er blevet rådgivet finansielt af Colliers og juridisk af Bech-Bruun i forbindelse med handlen. CataCap har fået rådgivning fra Accura, Deloitte og Implement Consulting Group til henholdsvis den juridiske, finansielle og kommercielle del.

Tyggegummidynasti blæser på underskud i ejendomsselskab

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 47: Den svære afsked

Udskiftning i ledelseslaget hører til livets gang i den danske ejendomsbranche, men som vi så eksempler på i den forgange uge, kan det gøres mere eller mindre elegant. Samtidig gjorde nogle af de helt store aktører sig gældende, og den største af dem alle truede ligefrem med at vende Danmark ryggen.

Aftale med ny statslig superfond betyder fuldt hus hos pensionsinvestor i Nordhavn

AP Ejendomme og Danmarks Eksport- og Investeringsfond indgår lejeaftale til et trecifret millionbeløb, der gør den nye offentlige fællesfond til ankerlejer i det knap 17.000 kvm store Orienthuset, som står klar i Nordhavn til marts. Adm. direktør hos AP Ejendomme Peter Olsson beretter om markant lejerinteresse fra både ind- og udland.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier