EjendomsWatch

Boligprojekter giver Skanska markant omsætningsstigning

Med en opstart af en række nye ejendomsprojekter forventer den svenskejede ejendomsudvikler et 2016 på niveau med 2015. Selskabet har til gengæld oplevet et fald i resultatet.

Skibbroen på Havneholmen i København. | Foto: PR

Omsætningen hos ejendomsudviklingsselskabet Skanska er i 2015 steget til 536,2 mio. kr. fra 75,5 mio. kr. året før. Det skriver Licitationen.

Det er bl.a. boligprojekterne Skibbroen på Havneholmen i København og ØSP i Ørestad, der er årsag til fremgangen. Ørestad-projektet blev i 2015 solgt til det svenske ejendomsselskab Balder AB.

Den svenskejede ejendomsudvikler solgte i 2015 tre kontorprojekter. Det drejer sig om Nordhuset i erhvervskomplekset Scanport på Amager til en tysk ejendomsfond samt projekterne Alfa og Laval i Gladsaxe, der ligeledes har påvirket årets resultat og dermed også indtægterne ved udlejning, som er faldet til 11,9 mio. kroner mod 16,5 mio. kr. i 2014. Kombineret med et væsentligt fald i de finansielle indtægter lander resultatet efter skat på 40,8 mio. kroner mod 67,5 mio. kroner i 2014.

Skanska forventer et 2016 på niveau med 2015 og opstart af en række nye ejendomsprojekter. Desuden underskrev Skanska i 2015 salgsaftaler på de to kontorprojekter Plaza II & III og Bryggergården, som overdrages i løbet af i år.

By & Havn sælger byggeret til NREP

Sjælsø får svenske medejere

Mere fra EjendomsWatch

Nye kræfter polstrer investeringsplatform til udlandseventyr

Nyt ejerskab hos digital investeringsplatform vil fordoble volumen og føre konceptet ud over Danmarks grænser. Tidligere Børsen-direktør skal booste kommerciel strategi og være med til at vise, "at The Many ikke bare er en god idé, men også kan blive en forretningsmæssig succes," som han siger til EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier