Tysk rådgiver skal udvikle 900.000 kvm erhvervspark på Lolland

Erhvervspark ved Maribo, hvor første og anden fase allerede er i gang, skal udvikles af firma, der ser store perspektiver i den kommende Femern-forbindelse.
Erhvervsparken Hub 48 Maribo tæt på Sydmotorvejen, som med Femern-forbindelsens åbning i 2029 vil blive en vigtig transportrute mellem Skandinavien og Europa. | Foto: PR / Business Lolland-Falster
Erhvervsparken Hub 48 Maribo tæt på Sydmotorvejen, som med Femern-forbindelsens åbning i 2029 vil blive en vigtig transportrute mellem Skandinavien og Europa. | Foto: PR / Business Lolland-Falster

Det bliver det tyske ejendomsrådgivningsfirma Robert C. Spies, som skal planlægge og udvikle et af Danmarks største erhvervsbyggerier, en 900.000 kvm stor erhvervspark ved Maribo på Lolland.

Ifølge en pressemeddelese fra det Bremen-baserede firmas danske datterselskab betyder nærheden til motorvej og den kommende Femern-forbindelse, at beliggenheden er af strategisk betydning.

“Med denne opgave udvider vi Robert C. Spies’ markedsposition i Danmark og tilbyder såvel danske som tyske kunder en tjenesteydelse helt ud over det sædvanlige. I et tæt samarbejde med hhv. Lolland Kommune og Forretningsudvikling Lolland-Falster har vi lagt en strategisk plan for hele det fysiske areal samt dets senere brug, og vi står desuden for den overordnede markedsføring af arealerne,” udtaler Andreas Fuchs, adm. direktør for Robert C. Spies Nordic.

Det samlede byggeri består af fire faser, hvor det første blev igangsat sidste år, da den tyske investor Peper & Söhne – som omtalt af EjendomsWatch i i februar – købte et areal på 50.000 kvm af den kommende erhvervspark, Hub 48 Maribo, hvor byggestart indledes i år. Arealerne kan gradvist udvides:

”Allerede nu stiger efterspørgslen på grunde, og vi imødekommer behovet ved at opkøbe flere arealer,” udtaler Christoph Peper, managing partner i Peper & Söhne.

Anden byggefase er målrettet lejearealer til lokale håndværkerfirmaer og andre, der er beskæftiget med at realisere Femern-forbindelsen. Tredje og fjerde fase byder efter planen på arealer til let industri på 6700 kvm samt en logistikhal på 8000 kvm.

“Vigtigheden af erhvervsparkens placering tæt på Femernbælttunnellen vil kun blive tiltagende med tiden, eftersom transporten mellem Lolland og Femern vil blive både forkortet og meget nemmere. I alt skal der investeres 11 mia. euro i infrastrukturen i denne region, og derved vil der blive genereret over 10.000 nye jobs,” udtaler borgmester på Lolland Holger Schou Rasmussen (S), der peger på, at Lolland vil blive mere eftertragtet, når det kommer til erhvervsinvesteringer.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Visualisering af første fase af Coop Byen. | Foto: PR-visualisering / Arkitema

Coop sælger fra for milliardbeløb