Sidste etape solgt i bydelsprojekt i Østjylland

Bydelsprojekt, der skal huse 1800 indbyggere ved Skanderborg og som har været 20 år undervejs, kan nu melde udsolgt af arealer. Lokalt byggefirma spår ”hurtigt salg og udlejning” af de sidste knap 70 boliger. 
Bydelsprojektet Kildebjerg Ry, som efter 20 år snart snart vil stå færdigt. | Foto: PR
Bydelsprojektet Kildebjerg Ry, som efter 20 år snart snart vil stå færdigt. | Foto: PR

Bydelsprojektet Kildebjerg Ry, som Skanderborg Kommune og Lønmodtagernes Dyrtidsfond (LD) ejer ligeligt, har solgt det sidste areal. Det lokale Byggefirmaet Jørgen Højberg er køber og vil opføre 67 leje- og ejerboliger. 

Det oplyser parterne i en pressemeddelelse. 

”Vores projekt består af en kombination af ejer- og lejeboliger, fordi vi kan se, at der i Ry er behov for og efterspørgsel efter begge former. Samtidig vil boligernes størrelse spænde fra 90 til 130 kvadratmeter, og dermed kan vi tilbyde boliger, som matcher de individuelle boligbehov hos singler, par og børnefamilier,” udtaler Jesper Højberg, medejer af det familieejede Byggefirmaet Jørgen Højberg med hjemsted i – Højbjerg.

Kildebjerg Ry blev ifølge meddelelsen igangsat i 2005 med en målsætning om at stå færdigt og give 1800 indbyggere tag over hovedet i 2025. 

Første del af ovennævnte boliger forventes at stå nøgleklar i sensommeren 2024, og derfor udtrykkes i meddelelsen glæde over, at man står til at blive færdig med bydelsprojektet som planlagt. 

Øge indbyggertal 40 pct.

Udviklingsprojektet indeholder foruden plads til de 1800 indbyggere også infrastruktur og fritidsaktiviteter, som er ”etableret i de indledende faser,” fremgår det. Og det har bl.a. været med til en ”succesfuld realisering” af Kildebjerg Ry. 

Parterne bag projektet kalder det ambitiøst allerede fra begyndelsen. Særligt målsætningen om 1800 indbyggere vil betyde en forøgelse af Rys indbyggertal med 40 pct. Og derfor oprettede den tidligere Ry Kommune og LD udviklingsselskabet Kildebjerg Ry, hvor Jens Mastrup er direktør. 

”I kraft af helhedsplanen har køberne fra start vidst, hvad der skulle ske i hele bydelen. Så i stedet for blot at købe en grund har de købt ind på ideen om helhedsplanen, som de syntes godt om,” lyder det fra Jens Mastrup.

De sidste 67 boliger forventer man hos Byggefirmaet Jørgen Højberg bliver hurtige at sælge og udleje – også selvom boligmarkedet er presset, som der står i meddelelsen.

”For Skanderborg Kommune og i særdeleshed Kildebjerg Ry er så attraktive placeringer, at efterspørgslen vil fortsætte,” spår Jesper Højberg, hvis firma ved udgangen af 2021 havde en egenkapital på 33 mio. kr.

Projektet med 67 boliger bliver det selskabets største. til dato. Det hidtil største omfattede 47 boliger, som aktuelt er ved at stå færdige i Sabro uden for Aarhus.

De sidste boliger i Kildebjerg Ry opføres af Byggefirmaet Jørgen Højberg, der ejes af Jesper Højberg (t.v.) og Jørgen Højberg. | Foto: Pr
De sidste boliger i Kildebjerg Ry opføres af Byggefirmaet Jørgen Højberg, der ejes af Jesper Højberg (t.v.) og Jørgen Højberg. | Foto: Pr

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også