EjendomsWatch

Københavnsk tegnestue vinder konkurrence om campus ved traditionsrigt radiohus

Frederiksberg Kommune har tildelt Cobe opgaven med at udvikle området bag det knap 100 år gamle radiohus på Rosenørns Allé, der skal rumme et campus med kultur- og musikskole.

Sådan tager Cobes vision om et campus ved det gamle radiohus sig ud. Den oprindelige bygning er opført i 1930'erne og rummer i dag bl.a. en koncertsal. | Foto: PR-visualisering / Cobe

Arkitektvirksomheden Cobe er netop blevet udpeget som vinder af konkurrencen om udviklingen af området bag det gamle radiohus og tidligere DR-hovedkvarter på Rosenørns Allé på Frederiksberg. Planen inkluderer bl.a. et campus med en kultur- og musikskole.

Det skriver Frederiksberg Kommune i en pressemeddelelse.

Mere konkret er der tale om en kultur- og musikskole på ca. 2600 kvm, kollegieboliger på mellem 2500 og 3000 kvm samt en 65 pladser stor parkeringskælder.

”Nu har vi et godt og gennemarbejdet forslag, som vi kan bruge, hvis kommunalbestyrelsen ved de kommende budgetforhandlinger prioriterer at gå videre med planerne for området,” siger borgmester Michael Vindfeldt (S) i meddelelsen.

Lone Loklindt (R), formand for By- og Erhvervsstrategisk Udvalg, sad også i bedømmelsesudvalget, og ifølge hende er visionen i planen ”at skabe en kultur- og musikskole, der løfter hele området med et levende byrum og en ny kulturel og kreativ campus på Frederiksberg.”

Udover København-baserede Cobe deltog Adept, Christensen & Co Arkitekter og Lundgaard & Tranberg Arkitekter i projektkonkurrencen.

Frem mod 2024 vil Cobe i samarbejde med Frederiksberg Kommune færdiggøre udviklingsplanen, og med udgangspunkt i vinderforslaget vil der blive udarbejdet en lokalplan for området.

I det kommunale budget for 2023 er der afsat 4 mio. kr. til videreudvikling af projektet.

Ikonisk Palads-biograf skal fornys – ellers må den lukke

Arkitektfirma høster flere byplanlægningsopgaver end nogensinde

Mere fra EjendomsWatch

Ny metrodirektør vil skabe rammerne for det gode liv i København

Carsten Riis motiveres af, at hans arbejde har betydning for mange mennesker nu og i fremtiden. ”Vi har faktisk været med til at løse en samfundsmæssig udfordring, men på en måde så København bliver en bedre by,” siger den nye metrodirektør i et interview med MobilityWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier