Her flytter københavnerne til for at realisere drømmen om kultur og natur

DE NYE JAGTMARKER: På Sydfyn har særligt strømmen af københavnere sat skub i udviklingen, og pensionskasser er som noget nyt begyndt at vise interesse. Borgmester kalder udviklingen ”en gave,” selvom et deraf affødt problem med manglende boliger er presserende.

Udsigt ind mod Svendborg by set fra den åbne ø Frederiksø, hvor maritimt erhverv, turisme og kultur hører til. I vandet lige neden for kajen på billedet har det lokale øresvin i folkemunde kaldet ”Delle” sin fodringsplads. | Foto: Maja Tvilum / Watch Medier

SVENDBORG – Bindingsværkshuse i røde, hvide og sorte farver blander sig med moderne boligbyggerier med altaner vendt mod det Sydfynske Øhav. På havneområdet Frederiksø bliver dagens fisk læsset af til fiskerestauranten, mens en yngre kvinde sidder fordybet på den nyanlagte bro og tegner.

De seneste år har Svendborg forvandlet en stagnerende og let faldende befolkningstilvækst til det helt modsatte. Udviklingen vendte omkring 2017, og i 2021 lød nettotilvæksten på 600 mennesker. Det svarer til 1 pct. af byens samlede indbyggertal på 60.000.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement