EjendomsWatch

Gefion Group vil opføre 25.000 kvm boliger ved ny station syd for København

Med en ny lokalplan undervejs gør udvikleren Gefion Group sig klar til et projekt med 385 lejeboliger ved Køge Nord Station. Byggeriet, der også skal rumme erhverv, er del af en større byudvikling i den østsjællandske havneby.

Køge Kommunes igangsættelse af lokalplanlægning sætter skub i Gefions boligprojektplaner ved Køge Nord Station. | Foto: PR-visualisering

Gefion Group skal opføre boligområde med 385 lejeboliger ved Køge Nord Station syd for hovedstaden. Køge Nord-projektet inkluderer 240 familieboliger og 145 studieboliger samt erhverv, skriver den københavnske ejendomsudvikler i en pressemeddelelse.

Købsaftalen blev indgået i begyndelsen af året, og Køge Kommune er i færd med at udarbejde en ny lokalplan for området.

Der bliver tale om DGNB Guld-certificerede boligejendomme i tre til syv etagers højde på i alt 25.000 kvm. Erhvervsdelen kommer til at fylde 3000 kvm.

Gefion-topchef Thomas W. Færch fortæller, at man ”er parat til at gå i jorden, så snart lokalplanen er godkendt.”

”Vores nye Køge Nord-boligprojekt giver rigtig meget mening både i forhold til Køges udvikling og den nye Køge Nord Station. Boligerne, som vi ønsker at udvikle, forventer vi, bliver i et prisleje, hvor de fleste kan være med,” siger Thomas W. Færch i meddelelsen.

Boligrojektet er tegnet af Sweco Architects under rådgivningskoncernen Sweco, der sidste år slog de opkøbte tegnestuer Årstiderne Arkitekter og Kant Arkitekter sammen.

Når den nye bydel i Køge Nord er fuldt udviklet skal den rumme omkring 1600 boliger, der alle bliver i gåafstand til den tre år gamle Køge Nord Station og vil ligge tæt på Køges kommende universitetshospital, der er færdigbygget i 2025.

Gefion Group har lagt negativ egenkapital og milliardgæld bag sig

Entreprenør enig i konkursbegæring mod Gefion-selskab i 2021: ”De havde ikke pengene”

Ophedet konflikt om Gefion Groups prestigeprojekt udløser bøde til advokat

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 20: Proptech, slæb og raseri

Innovation og data var i højsædet, da store dele af branchen mødtes til Proptech Symposium i denne uge. Her var humøret lidt bedre end hos pirrelig jysk ejendomsudvikler. Og så vil Ejendomdanmarks nye topchef kæmpe for flere politiske resultater.

Michael Kaa fordobler overskuddet og lukrerer på stigende inflation

Det forgangne år bød på mere end en fordobling af overskuddet i MKA Ejendomme, som Michael Kaa Andersen står bag. Yderligere værdiopskrivninger venter på den anden side af en række igangværende udviklingsprojekter, fortæller milliardinvestoren i et interview med EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier