EjendomsWatch

633 fagforeningsboliger skal give "så meget værdi ud af medlemskabet som muligt"

Med en lokalplan på plads kan Dansk Metal efter nytår påbegynde opførelsen af det københavnske boligprojekt Sydporten, som EjendomsWatch omtalte i oktober. ”Det giver god mening at investere i boliger, som vores egne medlemmer og deres efterkommere kan bo i,” lyder det fra formand.

Fra toppen af det kommende fagforeningsbyggeri vil der være udsigt over Københavns Havn. | Foto: PR-visualisering

Dansk Metal har fået grønt lys af Københavns Kommune til at opføre omkring 633 boligenheder ved siden af sit eksisterende kontor ved Sjællandsbroen i Sydhavnen. Det skriver fagforeningen med ca. 105.000 medlemmer i en pressemeddelelse.

De ca. 418 kollegie- og studieboliger på mellem 30 og 45 kvm samt 215 lejeboliger på mellem 45 og 130 kvm er som udgangspunkt tiltænkt medlemmerne og deres eventuelle børn og børnebørn.

Lokalplanen blev vedtaget tidligere på måneden, og det forventes, at opførelsen af det nye kvarter, der går under navnet Sydporten, kan gå i gang i begyndelsen af det nye år og vil blive afsluttet i 2024.

”Vores medlemmer skal have så meget værdi ud af medlemskabet som muligt,” fastslår Claus Jensen, formand for Dansk Metal, i meddelelsen og fortsætter:

”Som medlemsorganisation skal vi altid sikre det bedst mulige afkast til vores medlemmer. Samtidigt skal vi være robuste, hvis der kommer en konflikt på arbejdsmarkedet, så vi har mange forskellige investeringer. Det giver god mening at investere i boliger, som vores egne medlemmer og deres efterkommere kan bo i.”

Foto: PR-visualisering
Foto: PR-visualisering

Projektet omfatter 44.000 kvm bolig, hvoraf der stilles krav om, at 25 procent, svarende til 11.000 kvm, skal være almene bolige, som opføres som et plejecenter.

Boligprojektet mellem Sjællandsbroen og Fiskerihavnen gennemføres af Dansk Metal gennem selskabet Sydporten P/S, og bag nybyggeriet står også Designgroup Architects og Sjælsø Management.

Størstedelen af projektets finansiering stammer fra de penge, som fagbevægelsen høstede ved salget af forsikringsselskabet Alka til Tryg for fire år siden.

Kommune skal tage stilling til fagforenings knap 70.000 kvm byggeri i Sydhavnen

Fagforeningers pengetank vil have flere egne ejendomme og vokse en halv mia. kr. årligt

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 4: Flyvende udskiftning

Der blev i den forgangne uge både taget afsked og budt velkommen i de højere luftlag hos en håndfuld større danske ejendomsaktører. Hos DSB måtte en overrasket chefveteran eksempelvis for første gang i sit liv prøve, hvordan det er at være arbejdsløs.

Danske Mipim-deltagere glæder sig til igen at netværke

MIPIM 2022: Europas største ejendomsesse, Mipim, vender tilbage til marts, og mange i branchen ser frem til at mødes efter en længere corona-pause. "Det er voldsomt effektivt," siger Exometric-topchef om en af årsagerne til den store interesse. Også Elf Development og Carlsberg Byen er topklar.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier