EjendomsWatch

MT Højgaard sælger selskab og nedjusterer

Entreprenørvirksomheden MT Højgaard sælger nu resten af selskabet Ajos, som bl.a. står for materialeudlejning til pavilloner.

Foto: Martin Dam Kristensen/ERH

MT Højgaard har indgået en betinget aftale om at sælge de resterende aktiviteter i forretningsenheden Ajos, og i den forbindelse nedjusteres de finansielle forventninger til året.

Det fremgår af en meddelelse fra selskabet mandag.

MT Højgaard ser nu en omsætning i niveauet 7 mia. kr. mod tidligere 7,1 mia. kr. Samtidig sænkes forventningerne til driftsresultatet før særlige poster og afskrivninger til 175 mio. kr. fra tidligere 185 mio. kr.

Salget ventes at blive gennemført i 2021, men er betinget af de "sædvanlige" forhold, der gør sig gældende for at lukke en aftale, skriver MT Højgaard i meddelelsen. Ajos vil indgå i regnskabet for 2021 som ophørende aktiviteter.

"Vi har gennemført flere frasalg i Ajos og glæder os over, at vi nu også har fundet den rette ejer til udlejningsaktiviteterne i pavillonforretningen, der ikke ligger inden for MT Højgaard Holding-koncernens strategiske fokusområde," siger adm. direktør Morten Hansen i meddelelsen.

Køberen er Adapteo, der overtager selskabet for 325 mio. kr. Prisen kan justeres efter fire år med afsæt i en earn-out-aftale, lyder det i meddelelsen.

Salget indebærer fire medarbejdere, der holder til i Køge og Vejle, samt alt materiel og 1100 pavilloner.

Aktien faldt mandag 2,2 pct. til 221 kr.

MT Højgaard sælger ud 

MT Højgaard-chef: Turnaround går godt – venter ikke opkøb eller frasalg

Direktørduo i MT Højgaard: "Det er en stor operation vi har lavet i maskinrummet" 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 4: Flyvende udskiftning

Der blev i den forgangne uge både taget afsked og budt velkommen i de højere luftlag hos en håndfuld større danske ejendomsaktører. Hos DSB måtte en overrasket chefveteran eksempelvis for første gang i sit liv prøve, hvordan det er at være arbejdsløs.

Danske Mipim-deltagere glæder sig til igen at netværke

MIPIM 2022: Europas største ejendomsesse, Mipim, vender tilbage til marts, og mange i branchen ser frem til at mødes efter en længere corona-pause. "Det er voldsomt effektivt," siger Exometric-topchef om en af årsagerne til den store interesse. Også Elf Development og Carlsberg Byen er topklar.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier