EjendomsWatch

Udviklingsselskab vil bygge 25.000 kvm kontor i Fredericia

Udviklingsselskab med pensionsselskabet AP i ryggen har planer om at lave en energi-hub i byudviklingsområde i Fredericia. "Vi ser store perspektiver," udtaler direktør.

Arkitekterne bag "Base of Energy"-projektet er Dorte Mandrup. | Foto: PR-visualisering

"Base of Energy" er navnet på et nyt ambitiøst udviklingsprojekt i Kanalbyen i Fredericia, som udviklingsselskabet Kanalbyen, pensionsinvestoren AP Ejendomme og erhvervsorganisationen Fredericia Business står bag. Det skriver sidstnævnte i en pressemeddelelse.

Projektet er et 24.600 kvm bæredygtigt kontorbyggeri med plads til 1600 medarbejdere og et parkeringshus med 400-500 p-pladser. Formålet er at samle virksomheder, iværksættere og vidensinstitutter i en "hub" for grøn energi.

"Vi ser store perspektiver i at kunne udvikle den nye energi-hub i Kanalbyen i samarbejde med erhvervslivet og AP Ejendomme," udtaler Tim Halvorsen, direktør i Kanalbyen, i pressemeddelelsen.

"Det er et visionært projekt, som med en beliggenhed direkte på havnefronten vil blive et fyrtårn – både for den grønne omstilling i Danmark og med en beliggenhed, som ikke matches andre steder i Danmark p.t.," fortsætter han.

Byggeriet, der tegnes af arkitektfirmaet Dorte Mandrup, bliver mødt af opbakning fra borgmesteren i Fredericia Kommune, Steen Wrist (S), der håber, at projektet bliver en realitet.

"Jeg tror, det er rigtigt set, at vi skal skabe rammerne og invitere landets energivirksomheder, iværksættere og vidensinstitutioner sammen, så vi i fællesskab kan finde løsningerne," udtaler Steen Wrist.

NRE skal opføre boligbyggeri for AP Pension i Fredericia

Nye bykvarterer skyder op overalt – men behøver ikke koste kassen

Danske provinsbyer ændrer karakter: "Alt for ofte bliver nybyggeriet en metervare"

AP Pension skal bygge boliger for over 500 millioner i Kanalbyen i Fredericia

AP Pension satser på at løfte skrumpet portefølje gennem nye udviklingsprojekter 

Mere fra EjendomsWatch

Poul Erik Bech spår 20 pct. nedgang i salget af privatboliger næste år

Stigende grundskatter kan udløse "en deroute, der vil noget" i priserne, lyder det fra mæglerveteranen Poul Erik Bech i anledning af ny undersøgelse blandt investorer og lejere. Den viser, at 2022 vil byde på et markant fald i aktiviteten på privatboligmarkedet. Og en dark horse lurer i horisonten.

Familie sælger feriepark til kapitalfond

Selskabet First Camp, der har den norsk-baserede kapitalfond Norvestor i ryggen, overtager fra nytår ferieparken Jesperhus på Mors, der tidligere er blevet nedskrevet i værdi.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier