EjendomsWatch

Lokalplan for omdiskuteret boligbyggeri er på plads – fredet kloster erklæres boligegnet

Pensionsinvestor kan arbejde videre med sit boligprojekt i Klosterparken i Kalundborg, efter at lokalplan for området er godkendt. Lokalplanen giver samtidig mulighed for, at fredet kloster kan bruges til boligformål.

Den netop vedtagne lokalplan tillader opførelsen af otte 3-4 etagers huse med et samlet areal på 10.000 kvm i Klosterparken. | Foto: PR-visualisering

Lokalplanen for boligbebyggelse i Klosterparken i den centrale del af nordvestsjællandske Kalundborg blev tidligere på ugen godkendt af kommunalbestyrelsen.

Kommunen har indgået en aftale med pensionsinvestoren AP Ejendomme omkring udviklingen af boligprojektet, der inkluderer byggeri i form af potentielt otte 3-4 etagers punkthuse med et samlet areal på 10.000 kvm.

Området, der ligger mellem Kaalund Kloster, Kalundborg Gymnasium og Munkesøen, dækker et areal på 41.400 kvm. Lokalplanen giver desuden mulighed for, at den fredede klosterbygning, der i dag huser kommunal administration, på et tidspunkt vil kunne anvendes til boliger.

Oversigtsbillede af Klosterparken i det centrale Kalundborg, hvor området, som den nye lokalplan dækker, er markeret. | Foto: Kalundborg Kommune
Oversigtsbillede af Klosterparken i det centrale Kalundborg, hvor området, som den nye lokalplan dækker, er markeret. | Foto: Kalundborg Kommune

Ifølge den kommunale redegørelse skal AP Pensions boligprojekt "fungere som bindeled for de omkringliggende bebyggelser og skaber samtidig en blød overgang mellem by og park."

"Kommunalbestyrelsen ønsker at udvikle og styrke Kalundborg som en sammenhængende by med flere boliger, gode mødesteder og opholdsrum for byens borgere," lyder det i redegørelsen.

"Punkthusenes arkitektoniske udtryk er moderne og nutidigt med afsæt i byens omkringliggende bebyggelse," skriver kommunen. | Foto: PR-visualisering

"Dette gælder også for Klosterparken, hvilket denne lokalplan giver mulighed for at udvikle som en del af en overordnet strategi om at forbedre og definere udvalgte pladser og byrum i Kalundborg."

Kritiske stemmer har tidligere over for bl.a. mediet sn.dk luftet utilfredshed med processen omkring byudviklingsprojektet samt den grundliggende idé om at inddrage et større grønt areal til boligbebyggelse.

Planerne blev oprindeligt lanceret på et borgermøde tilbage i april.

Novo-selskaber og AP Pension står bag nyt uddannelsesbyggeri i Kalundborg 

400 boliger i Kalundborg renoveres for 300 mio. kr. til gavn for klima og energiregning

29.000 kvm Kalundborg-ejendom til 35 mio. kr. får ny lokal ejerkreds 

Mere fra EjendomsWatch

Hæstorp lover opgør med kommunalt bygge-bureaukrati: "Det går simpelthen ikke"

EJENDOM2021: København står i en boligkrise, og private udviklere og investorer skal i gang med at bygge flere billige boliger, siger overborgmesterkandidat Sophie Hæstorp Andersen (S). Hun lover omvendt at sætte "hårdt ind" over for bureakratiet i forbindelse med eksempelvis behandling af byggesager. Se uddybende videointerview her.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier