EjendomsWatch

Wihlborgs og Koncenton indgår samarbejde om kvarterløft i Ballerup

Koncenton og det svenske ejendomssselskab Wihlborgs et gået sammen om et revitaliserende kvarterudviklingsprojekt i erhvervsområdet Lautrupparken i Ballerup, der huser flere store danske virksomheder samt universitetscampus DTU.

Foto: Wihlborgs / PR

Svenske Wihlborgs og danske Koncenton vil i fællesskab give erhvervsområdet Lautrupparken, der dagligt har en persongennemstrømning på 20.000 personer, et større ansigtsløft.

Således skriver Wihlborg i en pressemeddelelse, at de to ejendomsspillere er gået sammen om at gennemføre et revitaliserende kvarterudviklingsprojekt i erhvervsområdet, hvor en række store danske virksomheder samt DTU holder til.

"Wihlborgs ambition er helt grundlæggende at nytænke måden, hvorpå eksisterende erhvervsejendomme og frie ubebyggede arealer kan anvendes på en mere værdiskabende, delefunktionel og cirkulær måde. Denne tanke dækker både over funktionsoptimering i eksisterende erhvervsbyggeri, men også helt nye tiltag, som implementeres i de bygninger og arealer, hvor Wihlborgs driver aktiviteter i dag," lyder det i pressemeddelelsen.

Ifølge ejendomsselskabet er Lautrupparken udfordret af, at der går "dvaletilstand" i området, når medarbejdere og studerende holder fri. Det er ifølge Wihlborg "både fysisk, økonomisk og socialt ressourcespild".

"Derfor satser Wihlborgs nu på at stå i spidsen for at skabe en ny udviklingsplan, der vil imødekomme behovet for at styrke andre socialiserende aktiviteter, som kan opfylde virksomheder og borgeres krav til en moderne arbejdsplads og bopæl," skriver Wihlborgs i meddelelsen.

Hvad projektet konkret indebærer, samt hvor mange penge Koncenton og Wihlborgs skyder i kvarterløftet, skriver Wihlborgs ikke noget om.

Ifølge selskabet er projektplanerne netop blevet godkendt, men de er endnu ikke klar til at blive offentliggjort.

Koncenton-ejer styrker bestyrelse

Wihlborgs danske chef går fra borde efter 25 år i firmaet 

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier