EjendomsWatch

Borgmester trues med politisag efter ejendomshandel med NPV

Vejles borgmester har ikke gjort nok for at erhverve byggegrund, som udvikleren NPV nu har sikret sig, mener viceborgmester. Politisk kamp, svarer borgmesteren.

Foto: NPV

Ejendomsudvikleren NPV har netop trukket sig sejrrigt ud af en 11 år lang kamp om overtage Posthusgrunden i Vejle med henblik på byudvikling.

"Det har været et langt og usædvanligt forløb, hvor lokalplanen pludselig forsvandt på grund af en procedurefejl og siden kom igen. Det har jeg aldrig oplevet før i min lange tid i branchen," siger NPV-direktør Jens Schaumann til Vejle Amts Folkeblad.

Men at salget overhovedet har kunnet gennemføres, skyldes ifølge byens viceborgmester, at borgmester Jens Ejnar Christensen (V) ikke har efterlevet en byrådsbeslutning fra 2019 om, at kommunen skulle forsøge at sikre sig grunden fra de tre tidligere grundejere DSB, Banedanmark og Postnord.

Viceborgmester Dan Arnløv Jørgensen (K) siger ifølge Licitationen, at borgmesteren og kommunaldirektøren ikke har fulgt beslutningen, og at sagen i hans optik er så alvorlig, at en række instanser kan inddrages i den:

"Der er det kommunale tilsyn, ombudsmand, minister og så politianmeldelse. Det er en meget alvorlig sag," siger Dan Arnløv Jørgensen til mediet.

Borgmesteren fastholder at have handlet efter byrådets anvisninger og fremhæver, at sagen bruges politisk for at miskreditere ham.

Partier afkræver svar fra borgmester i omstridt ejendomshandel

Overrasket projektudvikler: 43 byhuse på eksklusiv bolig-ø er "revet væk" 

Schaumann forsvarer lånefinansiering til 9 pct. rente: Det er væsentligt billigere end før

Omblæst NPV-projekt i Vejle er tilbage på sporet 

Mere fra EjendomsWatch

Klumme: Konkurser kan afværges gennem bedre data

Rekordmange bygge- og anlægsvirksomheder går lige nu konkurs på grund af voldsomme prisstigninger og udskudte opgaver. Særligt udsatte er virksomheder, der ikke sammenkører deres data og dermed ikke kan handle proaktivt, lyder det fra softwarefirma i denne klumme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier