EjendomsWatch

AG Gruppen køber 27.000 kvm grund i Odense til 240 boliger

En tidligere industrigrund for enden af byens nye letbane skal ifølge projektudvikleren blive til et nyt grønt bykvarter med lys, liv og luft.

Foto: PR-visualisering: Arkitema Architects

Den Odense-baserede projektudvikler AG Gruppen har købt en 27.000 kvm tidligere industrigrund i Hjallelse, hvorpå man vil opføre 240 nye, bæredygtige boliger, meddeler selskabet.

Boligerne vil være et miks af 2-4-værelses lejligheder samt rækkehuse i to plan. Projektet er tegnet af Arkitema Architects og er navngivet efter den have, der hørte til Portnerboligen til den gamle maskinfabrik på grunden: Admiralens Have, fremgår det.

"Odense gennemgår disse år en spændende udvikling mod at blive en bæredygtig storby. Vi synes, det er sjovt at være en del af denne udvikling af vores hjemby, og med vores nye projekt i Hjallese giver vi byen 240 nye, bæredygtige boliger, hvor der ud over den indre kvalitet i boligerne i høj grad også er tænkt over livet mellem husene. Her giver vi odenseanerne mulighed for at bo i en ny, moderne bolig tæt på midtbyen, men samtidig i pagt med naturen og med letbanestop lige uden for døren," udtaler Robin Feddern, adm. direktør i AG Gruppen.

Projektet bæredygtighedscertificeres efter DGNB, og der er tænkt grønt både i forbindelse med valg af byggematerialer, energiforbrug i de kommende boliger samt i udviklingen af løsninger, der tilbyder muligheder for fællesskab og udeliv mellem boligerne, fremhæver virksomheden.

"Det nye bykvarter får bl.a. sin egen grønne kvarterpark med både naturlegeplads, sø til opsamling af regnvand og smuk beplantning, som vil danne rammerne for hyggelige mødesteder for både børn og voksne. De nye bygninger bliver opført i blødstrøgne teglsten i forskellige lyse farvenuancer og i op til fire etagers højde, som indpasser sig i de omkringliggende bebyggelser og sikrer en naturlig sammenhæng mellem nyt og gammelt," skriver AG Gruppen.

Accura Advokatpartnerselskab har bistået AG Gruppen som rådgiver i handlen, fremgår det.

Frasalg giver rekordoverskud hos AG Gruppen – driften går tilbage

Finansdirektør forlader AG Gruppen efter ni måneder

AG Gruppen skal bygge 110 andelsboliger i ny bydel 

Mere fra EjendomsWatch

Her er de seneste tinglyste ejendomshandler

I samarbejde med platformen for ejendomsdata Resights bringer EjendomsWatch de seneste tinglyste ejendomshandler i Danmark på over 10 mio. kr. På dagens liste optræder VKR Holding og Køge Kommune, mens en ejendom på Bornholm er solgt for over 48 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier