EjendomsWatch

Tre investorer køber grunde til flere end 200 nye boliger i Nordsjælland

Byområdet Vinge ved Frederikssund tager ifølge borgmester "et kæmpestort spring fremad", da et salg af storparceller til tre investorer nu er faldet på plads. Andre 198 almene boliger er i forvejen undervejs.

Et bud på, hvordan udvikleren Bærebo forestiller sig, at nye bæredygtige boliger kan se ud i Vinge ved Frederikssund. | Foto: PR-visualisering: Bærebo

Efter en del startvanskeligheder tager byudviklingsområdet Vinge nu et væsentligt skridt frem i sin udvikling, da tre investorer i boligbyggerier har købt i alt fire storparceller for tilsammen 24,2 mio. kr., hvor der skal opføres over 200 boliger.

Ifølge en meddelelse fra Frederikssund Kommune har byrådet på et møde 24. februar godkendt salget af de fire storparceller, hvor der skal bygges både andelsboliger, bofællesskaber, lejligheder og dagligvarebutik.

Køber af to storparceller vest for Deltavej i Deltakvarteret er udvikleren Fabulas fra Risskov, der vil opføre i alt 100 andelsboliger i to etaper, hvor den første forventes påbegyndt i sensommeren, fremgår det.

Desuden har udvikleren Bærebo indgået købsaftale på en storparcel vest for Deltavej i Deltakvarteret, hvorpå de vil opføre 60-80 boliger med fælleshuse, mens Innovater har købt en parcel syd for Vinge Station. Her indeholder projektforslaget en dagligvarebutik på 1200 kvm i stueplan og 42 boliger fra første til femte etage.

"Det er et kæmpestort spring fremad for vores byudviklingsprojekt i Vinge. Der har været rigtig god interesse fra investorerne for de udbudte grunde, og det glæder mig, at vi nu har indgået aftale om nogle rigtig spændende byggeprojekter," udtaler borgmester John Schmidt Andersen (V).

"Med de købstilbud, vi har valgt, sikrer vi, at der bliver en stor variation i bebyggelserne, hvilket giver mulighed for en varieret beboersammensætning i Vinge," fortsætter han og understreger samtidig, at kommunen fortsat er i dialog med andre interesserede investorer om yderligere salg af grunde i Vinge.

Erhvervsmægler Christoffer Hendrich fra Nordicals Nordsjælland har været mægler på salget.

"Vi har oplevet en stigende interesse på begge områder, efter at de blev udbudt med en budfrist sammenholdt med, at stationen åbnede. Både vi og kommunen er i dialog med potentielle kunder til de sidste to parceller ved stationen," udtaler han i meddelelsen.

De kommende nye boliger kommer oven i de 198 almene boliger, som Boligselskabet Rosenvænget opfører ved Vinge Station.

Kommune kræver gentegning af alment boligprojekt – entreprenør smidt på porten

Omstridt nordsjællandsk byprojekt lægger an til et trecifret antal nye boliger på få år

Ny togforbindelse giver investorinteresse for udskældt byudviklingsprojekt i Nordsjælland

25.000 kvm boligområde ved Frederikssund sendes i nyt udbud 

Mere fra EjendomsWatch

Trangen til frihed har fulgt Bjarne Jensen gennem 45 år i branchen

SVÆRVÆGTERNE: Han er grundlægger af en af landets største erhvervsmæglere og har 45 år i branchen, men der stod aldrig mægler på karrierelisten. I ny serie med nogle af branchens tunge profiler fortæller han om en dramatisk afsked med Home-kæden, konkurrencen og et ØK på skrump, der åbnede muligheder.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Uro om Koncenton-projekt, Gefion og Castellum i trecifrede millionfrasalg og nyt om ejendomshandler Peter Norvig var blandt ugens historier på EjendomsWatch. Home-mægler ser igen mod erhverv, Cobe vinder i Jernbanebyen og serien Sværvægterne blev skudt i gang, mens bl.a. Core Bolig, Nordicals og ISS stillede op til interview.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier