EjendomsWatch

Domicil fra krakkede Amagerbanken bliver til 81 ungdomsboliger hos Danica

Efterspørgslen på lejeboliger i hovedstaden er stigende, og til april er Danica Pension klar med 81 nyopførte ungdomsboliger på Amagerbro, hvor der tidligere lå bankhovedsæde. Hos mægleren EDC Poul Erik Bech tror man på hurtig udlejning.

Til april er 81 ungdomsboliger klar til indflytning på adressen, der tidligere husede Amagerbankens hovedsæde. | Foto: PR / EDC Poul Erik Bech

Amagerbankens tidligere hovedsæde på Uplandsgade 2-4 på Amagerbro i København er i gang med at blive forvandlet til 81 lejeboliger med ét og to værelser, og planen er, at de første beboere kan flytte ind 15. april. Det skriver EDC Poul Erik Bech, der administrerer udlejningen for ejeren, Danica Pension, i en pressemeddelelse.

Der er tale om ungdomsboliger på mellem 39 og 52 kvm – de fleste med fransk altan – der kommer til at koste fra 8000 kr. i månedlig leje.

"Antallet af mennesker, der ønsker at bo i København, er fortsat stigende, og denne tendens er med til at opretholde den høje efterspørgsel på lejeboliger. Derudover vælger unge og enlige i stigende grad at bo til leje, da de ønsker mere fleksibilitet og frihed," siger Kenneth Nielsen, projektdirektør i EDC Projekt Poul Erik Bech København i meddelelsen.

"Danicas nye projekt Amagerbro er med til at øge kapaciteten af velbeliggende, centralt placerede og attraktive ungdomsboliger. Med andre ord falder projektet i manges smag, så jeg er sikker på, at der er mange, der bliver glade for nyheden om flere lejeboliger, og jeg er ikke i tvivl om, at det kommer til at gå hurtigt med at udleje dem. Det er i hvert fald det, vi oplever på vores mange andre tidligere lejebolig-projekter."

Ejendommen vil udover ungdomsboligerne byde på fælles tagterrasse og fælleslokale, og hos Danica Pension kalder ejendomschef Casper Torkdahl Amagerbro, der ligger lige ved Amagerbrogade og med landets største kollegie, Øresundskollegiet, rundt om hjørnet, for "et af de mest populære byområder i København".

"Amagerbro-projektet skal imødekomme de behov og ønsker, som mange har til bolig og placering, og det synes jeg virkelig, vi har formået," siger han.

Amagerbanken gik konkurs i 2011. To år senere rejste staten en sag mod bankens øverste ledelse om en mulig erstatning på op imod 900 mio. kr. Sagen handlede om, hvorvidt banket havde handlet ansvarspådragende i forbindelse med tre konkrete lån. I 2017 blev samtlige personer frikendt af byretten, men den dom blev i 2019 omstødt af af Østre Landsret, der pålagde en række tidligere ledere at betale 225 mio. kr. til staten.

Mens coronakrisen sænkede aktiemarkedet, noterede Danica et plus på sine ejendomme 

Danica hyrer ny projektudviklingsdirektør – forlader AG Gruppen efter små to år

Til salg-skilte præger Danicas rekorddyre lejligheder – yderligere etaper må vente 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing: Uge 18 i ejendomsbranchen

Landets største ejendomsinvestorer forfølger åbenlyst hver deres investeringsstrategi. Læs EjendomsWatchs tilbageblik, der nu udkommer ugentligt – hver fredag.

Investeringschef skifter Pears ud med Nrep

Nrep bliver Sofie Vett Raaschous nye arbejdsgiver, efter at hun har sagt farvel til Pears Globals danske afdeling, hvor hun de seneste tre år har været investeringschef. Til EjendomsWatch fortæller hun mere om sin kommende opgave hos Nrep, som hun "anser for at være absolut markedsledende."

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier