EjendomsWatch

Bach Gruppen vil forstærke fundament under skandaleramt byggeri

Københavns Kommune skal tage stilling til en ansøgning fra Bach Gruppen, der vil sikre fundamentet under byggeriet Bryggens Bastion. Det skal ske gennem en styrkelse af vægfundamenterne i byggeriet.

Bach Gruppens byggeri Bryggens Bastion er et stort byudviklingsprojekt på 125.000 kvm. Foto: PR / Bach Gruppen

Bach Gruppen er på vej med en officiel ansøgning til Københavns Kommune for at genoprette fundamentet under Njalstårnet.

Tårnet er en del af prestigeprojektet Bryggens Bastion på Amager, der er blevet politianmeldt, fordi den benyttede beton ikke lever op til kravene for byggeriet.

"Prøveresultaterne har vist, at materialesammensætningen i bundpladen ikke er tilfredsstillende. Derfor har vi bedt ingeniørerne om at finde en løsning, der tager hensyn hertil og sikrer at fundamentet lever op til alle krav på både kort og lang sigt," udtaler Lene Christensen, direktør i Bach Gruppen, i en pressemeddelelse.

"Det viser alle beregninger, at vi kan vi med en styrkelse af vægfundamenterne i kælderplan, så det håber vi, kommunen vil godkende," fortsætter hun.

Bach Gruppen forventer at forstærkningen kan gennemføres i cirka en måned, så snart Københavns Kommune giver tilladelse.

Det har tidligere været fremme, at det ifølge Bach Gruppen er svindel af to tidligere medarbejdere i datterselskabet BG Beton, der er årsag til det omfattende byggesjusk på Bryggens Bastion.

DTU-chef: Bygningers sikkerhed må aldrig være til diskussion

Milliardæren der blev ramt af betonsvindel i egne rækker

Bach Gruppens datterselskab nedlægger betonværk

Bach Gruppens betonfirma fik frataget certifikat i 2015

Politiker vil granske Bach Gruppens arbejde for Københavns Kommune

Nye boreprøver blotlægger problemer med Bach Gruppens højhusbyggeri på Amager

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier