EjendomsWatch

Politikere afviser højhusbyggeri på historisk grund i Esbjerg

Esbjergensiske ejendomsinvestorer må erkende, at det i første omgang ikke bliver til noget med byggeri på syv-otte etager i haven bag 126 år gammel luksusvilla. Byens plan- og miljøudvalg købte ikke det arkitektoniske udtryk.

Byggeriet i syv-otte etager var tænkt på det parklignede område til venstre for den 126 år gamle, bevaringsværdige Esbjerg-villa i Tudor-stil fra 1894. Foto: Google Maps

Esbjerg Kommunes plan- og miljøudvalg har sat en midlertid stopper for det op mod otte etager høje byggeri, som bygherren FH Investment med de lokale investorer Simon Hessellund og Thomas Fjord i spidsen ville opføre. Det skulle ske i det, der siden 1914 har været haven til det nu afdøde grossererægtepar Wiberg Jørgensens 539 kvm store villa. Det skriver Jydskevestkysten.

Begrundelsen for den nedadvendte tommelfinger er bl.a., at byggeriet på hjørnet af Exnersgade og Teglværksgade ifølge udvalget, der traf afgørelsen på et møde tirsdag på baggrund af visualiseringer, ikke fremstår som en tilstrækkelig integreret del af området. Desuden mangler der et overblik over, hvad et boligbyggeri med 28 lejligheder vil betyde for trafikken i de omkringliggende gader.

"Vi har bedt forvaltningen tale arkitektur med bygherrerne," siger udvalgsformand Karen Sandrini (S) til avisen og slår fast, at hun og hendes parti generelt ikke mener, at de fem etager, der pt. er tilladt ifølge kommunalplanen, bør overskrides.

Lokale investorer vil bygge i syv-otte etager i luksusvillas gamle baghave

Esbjerg gør klar til højhusbyggerier

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier