EjendomsWatch

Ny stadionby sparkes i gang i Hillerød

Ejendomsudvikler vil bygge 2500 boliger og stadion tæt ved det kommende supersygehus i Nordsjælland. Der er netop blevet valgt rådgiver til stå for udviklingen af den nye bydel.

Hillerød Kommunes helhedsplan for området omkring Favrholm og byens kommende supersygehus cirka midt i illustrationen. Det er syd for Overdrevsvejen, der går gennem illustrationen, og jernbanelinjen nederst, der skal bygges.

2500 boliger og et stadion i superligaklassen.

Det er hovedbestanddelene i det 95 hektar store område syd for Hillerød, der har fået navnet Favrholm Stadionkvarter, og som nu sparkes i gang, skriver Frederiksborg Amts Avis onsdag.

Virksomheden AI Arkitekter og Ingeniører er netop blevet valgt til stå for udviklingen af den nye bydel. Der er indgået en aftale med Stadionkvarter Favrholm ApS og Hillerød Kommune til en værdi af 12 millioner kroner.

Med start næste måned skal rådgivningsfirmaet over de kommende to-tre år lave en færdig plan for området, der løber fra de første streger og visioner til et fuldt gennemarbejdet lokalplansmateriale.

"Målet er at skabe en aktiv sportsbydel med stadion, hvor aspekter som bæredygtighed, sundhed og mangfoldighed er gennemgående," siger Peter Sinclair, der er underdirektør i Propreco, der står bag udviklingsselskabet Stadionkvarter Favrholm ApS.

Det er Propreco, der sammen med fodboldklubben FC Nordsjælland er idémænd til den nye stadionby.

Nedenfor ses det nye stadionkvarter bag de røde stiplede linjer:

image ejendw.JPG

(Denne artikel er videreformidlet af Ritzaus Bureau på vegne af Frederiksborg Amts Avis.)

Mikael Goldschmidt øjner ejendomsportefølje på 10 mia. kr.

Nordisk Film Biografer åbner i presset Hillerød-center

Nordsjælland tiltrækker udenlandsk investering på over 6 mia. kr

Goldschmidt må se bundlinjen skrumpe

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier